Main Content

SR ''18'' zinkasovala v generálke pred Memoriálom Ivana Hlinku vysoký debakel od USA

nedeľa, 6. august 2017 10:07 | Autor: Jakub Vaverka

SR ''18'' zinkasovala v generálke pred Memoriálom Ivana Hlinku vysoký debakel od USA
SR ''18'' zinkasovala v generálke pred Memoriálom Ivana Hlinku vysoký debakel od USA | zdroj: © TASR

Slovenský hokejový výber do 18 rokov si včera zmeral sily s rovesníkmi z USA. Tím Norberta Javorčíka sa snažil držať s favoritom krok, avšak nepodarilo sa mu to. Prehra rozdielom triedy je aktuálnym odrazom sily oboch výberov.

Slovenský výber sa momentálne pripravuje na dlho očakávaný turnaj Memoriál Ivana Hlinku, ktorý začína už zajtra v Bratislave a v Břeclavi. Zverenci Norberta Javorčíka si zrejme lepšieho súpera na záver prípravy ani nemohli želať. Američania im ukázali, kde majú nedostatky a hráči môžu na nich pred ostrým štartom turnaja ešte zapracovať.

V prvej tretine ešte mladí Slováci držali so zámorským súperom krok, na presný zásah Jenkinsa dokázal odpovedať Bučko. Jedným zo zlomových okamihov zápasu bol presný zásah Druryho z poslednej minúty prvej časti hry.  Rovnako zlepené góly USA z 39. a 40. minúty dostali našich mladých hráčov do útlmu, čo skúsenejší súper trestal.

Javorčíkov tím však bojoval, ako mu to je vlastné, až do konca. Päťgólová prehra sa možno vzhľadom na priebeh zápasu zdá byť až krutá, no v súčasnom medzinárodnom hokeji stačí niekoľkominútový výpadok a je prakticky po zápase.

 

SLOVENSKO 18 - USA 18 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

Góly: 11. Bučko, 47. Pjaták - 5. a 50. Jenkins, 20. Drury, 30. Hain, 39. LaPointe, 40. Samuelsson, 46. Hall