Main Content

Slováci si skomplikovali boj o MS, Rančíkov výkon na body nestačil

nedeľa, 6. august 2017 09:57 | Autor: Jakub Vaverka

Slováci si skomplikovali boj o MS, Rančíkov výkon na body nestačil
Slováci si skomplikovali boj o MS, Rančíkov výkon na body nestačil | zdroj: © TASR

V týchto dňoch prebieha turnaj predkvalifikácie basketbalistov na MS 2019. Štartujú na ňom aj Slováci, ktorí si svoju prípadnú účasť na záverečnom turnaji po včerajšku skomplikovali.

Slovensko včera nastúpilo v rámci predkvalifikácie MS 2019 proti Bosne a Hercegovine. Zverenci trénera Ivana Rudeža však na balkánskeho súpera nestačili a prehrali 71:84. Najlepším hráčom slovenského výberu bol Radoslav Rančík, ktorý si zapísal slušných štrnásť bodov. Najbližšie Slováci nastúpia až v stredu, keď v Bratislave hostia súpera zo Švédska.

Slovenský tréner Ivan Rudež nebol spokojný s prehrou svojho mužstva, no chlapcov za predvedený výkon pochválil. "Odohrali sme jeden dobrý a tvrdý zápas. Samozrejme, pre nás všetkých by bolo lepšie, keby sme vyhrali. Hrali sme však proti silnému tímu, ktorý má obrovskú energiu a extrémnu kvalitu v podobe mladého Musu," priniesla jeho slová agentúra TASR.

Slováci držali so súperom krok prakticky do samého konca, o to väčšia škoda, že naši chlapci nedokázali bodovať.  "Moji zverenci hrali inteligentne v prvom polčase, dobrým posúvaním lopty a kontrolou hry sme držali Bosnu pod kontrolou. Mali sme šancu utvoriť si aj náskok. V druhom polčase sme sa prestali koncentrovať, strácali sme lopty. Dovolili sme Bosne, aby si ľahkými bodmi utvorila v tretej štvrtine náskok," pokračoval kormidelník národného výberu.

 Vytúžený šampionát sa o kúsok zdialil, no Slovensko je stále v hre. Rudežov tím sa však musí skonsolidovať a nikoho nepodceniť. "Ani jeden tím nemôžeme podceniť, bude to boj až do konca. Čaká na nás Švédsko, preto dúfam, že nás prídu podporiť aj fanúšikovia," zakončil tréner pre tlačovú agentúru Slovenskej republiky. 

Predkvalifikácia MS 2019 - A-skupina:

Bosna a Hercegovina - SLOVENSKO 84:71 (38:33)

Zostavy a body:

Bosna a Hercegovina: Musa 32, Lazič 15, Vrabac 8, Renfroe 3, Tomič 2 (Atič 12, Sejfič 5, Gegič 3, Hasandič a Lončar po 2, Gajič a Glogovač 0)

Slovensko: Rančík 14, Ihring 10, Jones 8, Baťka 7, Žiak 5 (Fusek 10, Baldovský 9, Sedmák 5, Musil 3, Bachan a Krajčovič 0)

TH: 12/8 - 16/12, fauly: 19 - 18, trojky: 10 - 5, rozhodovali: Baldini (Tal.), Clivaz (Švaj.), Denkovski (Mac.)

Štvrtiny: 18:20, 20:13, 26:18, 20:20