Main Content

Tréner Dortmundu komentoval záujem FC Barcelona o Dembeleho

piatok, 4. august 2017 09:53 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Dortmundu komentoval záujem FC Barcelona o Dembeleho
Tréner Dortmundu komentoval záujem FC Barcelona o Dembeleho | zdroj: © TASR

Barcelona prišla o svoju obrovskú hviezdu Neymara a ak chce bojovať v nasledujúcej sezóne o trofeje na všetkých frontoch, musí sa poriadne posilniť. Katalánci si vyhliadli Ousmanea Dembeleho z Dortmundu. Svoj názor na to má aj kouč BVB Bosz.

Peter Bosz prišiel do Dortmundu po úspešnej minulej sezóne na lavičke Ajaxu Amsterdam. Pre magazín FourFourTwo odpovedal na otázky týkajúce sa jednej z jeho najväčších hviezd – francúzskeho mladíka Ousmanea Dembeleho. Dembele zažil vynikajúci ročník a už v dvadsiatich rokoch sa o ňom hovorí ako o svetovej hviezde. „Nebojíme sa, že by Dembele odišiel do Barcelony,“ začal Bosz.

Skúsený kouč si ale uvedomuje, že prestupový kolotoč je stále viac šialený. „Minulý rok Pogba odišiel do Manchestru za viac ako sto miliónov eur. Keď sa v budúcnosti objavia noví Messi s Ronaldom, Neymarov transfer nebude ojedinelým prípadom.“ Bosz reflektoval k neuveriteľnému 222-miliónovemu odchodu Neymara z Barcelony do PSG.

Práve strata brazílskeho reprezentanta núti Barcelonu k tomu, aby hľadala nové posily. Dembele by sa do koncepcie Kataláncov hodil, pričom Blaugranas sú za jeho služby ochotní zaplatiť približne sto miliónov eur. „Keby som sa mal strachovať s tým, čo sa môže stať, nedokázal by som dobre spať,“ zakončil čerstvý kormidelník BVB.