Main Content

Kapitán Evertonu predĺžil kontrakt: Chceme získať trofej

štvrtok, 3. august 2017 11:25 | Autor: Jakub Vaverka

Kapitán Evertonu predĺžil kontrakt: Chceme získať trofej
Kapitán Evertonu predĺžil kontrakt: Chceme získať trofej | zdroj: © TASR

Phil Jagielka sa v uplynulých sezónach stal akýmsi symbolom liverpoolskeho Evertonu. Len ťažko si predstaviť Toffees bez skúseného anglického obrancu. Klub sa s hráčom dohodol na predĺžení kontraktu.

Everton sa počas tohto prestupového leta veľmi posilnil, prišli futbalisti ako Klaasen, Keane, Pickford či Sandro Ramirez. Jedným z klubových cieľov však bolo predĺženie kontraktu so skúseným kapitánom "Som rád, že pokračujem v Evertone. Prijmem v klube akúkoľvek úlohu, ktorú mi pridelia. V novej sezóne chceme vyhrávať a získať nejakú trofej," povedal skúsený obranca, ktorý dlhé roky patril aj do anglického národného mužstva.

Jagielka aj vedenie klubu je spokojné, že rokovania prebehli rýchlo a hráč sa s Goodison Parkom zviazal do roku 2019. Dnes čaká liverpoolsky Everton odveta tretieho predkola Európskej ligy proti nášmu MFK Ružomberok. Aj keď ide pre Karamelky o súčasť letnej prípravy, cieľom je postup do 4.predkola. Prvý zápas skončil 1:0 pre anglický celok.

K dôležitosti Jagielku sa vyjadril aj holandský kormidelník Evertonu Ronald Koeman. "Phil je prirodzený kapitán. Je odhodlaný a v klube je viac ako 10 rokov. To napovedá o tom, že je našim dôležitým hráčom. Pre jeho charakter ho obdivujú nielen hráči, ale aj ja ako tréner," priniesla Koemanove slová agentúra DPA. I