Main Content

Policajné zložky sú na zápas Ružomberok-Everton pripravené!

štvrtok, 3. august 2017 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

Policajné zložky sú na zápas Ružomberok-Everton pripravené!
Policajné zložky sú na zápas Ružomberok-Everton pripravené! | zdroj: © TASR

Dnes čaká MFK Ružomberok veľký futbalový sviatok. Na štadión pod Čebrať zavíta liverpoolsky Everton. Fanúšikovia na tribúnach sa istotne nebudú nudiť. Zápas ako je tento však sebou prináša aj niekoľko rizík.

Na bezpečnosť pred stretnutím, počas priebehu zápasu a po jeho konci bude dohliadať slovenská polícia. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline pripravilo v súvislosti s dnešnou odvetou tretieho predkola Európskej ligy opatrenia, ktorých cieľom je ochrana života, zdravia, majetku a verejného poriadku, pričom policajné zložky budú dohliadať aj na prípadne výtržnosti a divácke násilie, ku ktorému by mohlo dôjsť v okolí štadióna a v meste.

O dnešnej ostro sledovanej akcii informoval verejnosť Radko Moravčík, hovorca KRPZ. "Pozornosť bude zameraná hlavne na okolie štadióna, kde budú policajti riadiť a usmerňovať cestnú premávku. Najmä v blízkom okolí futbalového štadióna treba počítať so zhustenou cestnou premávkou," priniesla jeho slová tlačová agentúra TASR.

Ružomberok čaká aj po tretí raz za tri týždne v Európskej lige vypredaný štadión, "Polícia žiada futbalových fanúšikov, ako aj širokú verejnosť, o trpezlivosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov," dodal  v agentúrnom vyhlásení Moravčík. Zápas má naplánovaný výkop na 20:45. Ružomberok musí doháňať výsledok 0:1, ktorý sa zrodil minulý týždeň v liverpoolskom Goodison Parku.