Main Content

Neftechimik Nižnekamsk získal českého útočníka, ktorý pôsobil v NHL

streda, 2. august 2017 12:32 | Autor: Jakub Vaverka

Neftechimik Nižnekamsk získal českého útočníka, ktorý pôsobil v NHL
Neftechimik Nižnekamsk získal českého útočníka, ktorý pôsobil v NHL | zdroj: hokejportal.cz

Ruský celok Neftechimik Nižnekamsk oficiálne potvrdil príchod českého útočníka, ktorý v minulosti obliekal okrem iného dresy amerických tímov Detroit Red Wings či Carolina Hurricanes.

Do Nižnekamsku prichádza Andrej Nestrašil, útočník, ktorý by mal pozdvihnúť ofenzívu kritizovaného Neftechimiku. Český hokejista podpísal s účastníkom KHL ročný kontrakt, pričom existuje možnosť, že v prípade spokojnosti oboch strán, dôjde k jeho predĺženiu.

Počas uplynulých deviatich rokov pôsobil Nestrašil v Zámorí. V roku 2009 ho draftoval Detroti Red Wings, pričom následne odišiel do Caroliny Hurricanes. Ako najúspešnejší ročník jeho kariéry sa dá označiť sezóna 2015/2016, kedy v drese "Canes" odohral 55 zápasov a nazbieral 22 kanadských bodov. Mohol aj viac, no z hry ho vyradilo nepríjemné zranenie.

V najkvalitnejšej lige sveta Nestašil odohral k dnešnému dňu 128 zápasov s bilanciou 17 gólov a 31 prihrávok. V uplynulom ročníku hrával väčšinu času v American hockey league za Charlotte. Po takmer dekáde sa rozhodol pre návrat na európske klziská, odkiaľ by mohol mať bližšiu cestu do národného mužstva.