Main Content

Ondrej Duda bol skritizovaný vlastným trénerom

utorok, 1. august 2017 12:56 | Autor: Martin Gregor

Ondrej Duda bol skritizovaný vlastným trénerom
Ondrej Duda bol skritizovaný vlastným trénerom | zdroj: © TASR

Ondrej Duda by mal patriť v novej sezóne Bundesligy k oporám Herty Berlín. Mladý slovenský reprezentant však musí presvedčiť o svojich kvalitách trénera Pála Dárdaia.

Maďarský tréner účastníka Bundesligy Herta Berlín Pál Dárdai sa vyjadril ku kvalitám slovenského reprezentanta v rozhovore pre berlínsky plátok Berliner Morgenpost.

,,Sledujem ho nejaký čas. Je to bundesligový hráč, ale problémom sú jeho krížne pasy,” upozornil na Dudovu slabinu, pričom vysvetlil, v čom je hlavný problém: ,,Celá Bundesliga číha na takéto chyby. Vyžadujú si potom veľa šprintov a putu, kým loptu získate naspäť a Ondrej vtedy väčšinou pri tom nie je.”

Dárdai však nevylučuje, že Dudu môže čakať vydarená sezóna. Podľa neho však musí byť stopercentne kondične pripravený. ,,Kľúčom k tomu, aby Ondrej zažil vydarenú sezónu je najlepšia možná fyzická pripravenosť,” dodal.

Kormidelník mužstva, v ktorom pôsobí aj Peter Pekarík, zároveň vyzdvihol jeho prednosti, ktoré si všimol na tréningu – dokáže realizovať rýchle krátke kombinácie a pohotovo reagovať na situáciu. Tiež si výborne rozumie s loptou.