Main Content

ŠPEKULÁCIA: Mohla by mať o Lobotku záujem Borussia Dortmund?

piatok, 14. júl 2017 13:10 | Autor: Jakub Vaverka

ŠPEKULÁCIA: Mohla by mať o Lobotku záujem Borussia Dortmund?
ŠPEKULÁCIA: Mohla by mať o Lobotku záujem Borussia Dortmund? | zdroj: © TASR

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka v službách dánskeho Nordsjaellandu predvádzal v drese Slovenska výborné výkony na Eure do 21 rokov, čo neušlo pozornosti viacerých klubov. Očakáva sa, že čoskoro zmení dres, pričom by malo ísť o prestup do futbalovo atraktívneho prostredia.

Komentár Jakuba Vaverku

Lobotka je v Nordsjaellande spokojný, dostáva dostatok príležitostí a tréner mu dôveruje. Na mládežníckom šampionáte v Poľsku však preukázal kvality, ktorými demonštroval, že dánska súťaž je preňho primalá. Už v priebehu Eura do 21 rokov sa veľkom začalo hovoriť, že počas letného prestupového obdobia s určitosťou vymení zamestnávateľa. Medializovaný bol záujem českého šampióna Slavie Praha, no s pribúdajúcim časom je transfer Lobotku k naším západným susedom menej pravdepodobný, pretože ani česká liga by preňho nebola dostatočne veľkým krokom vpred.

Hráčov agent Branislav Jašurek zo spoločnosti Fairsport nedávno prezradil, že eminentný záujem o nášho stredopoliara, ktorý obliekal v minulosti dresy AS Trenčín či Ajaxu Amsterdam, je v nemeckej Bundeslige. Dodal, že z prestupu Lobotku možno budeme všetci šokovaní. V hre o technicky zdatného záložníka by vraj mali byť až tri kluby z krajiny majstrov sveta. Agent ich však menovať nechcel, čo je však v prestupovom biznise tradičný postup.

Tento týždeň sa objavili informácie, že budúcnosť slovenského reprezentanta bude známa do niekoľkých dní. Práve Jušarekove náznaky o tom, že verejnosť bude šokovaná, sú akýmsi chrobákom do hlavy fanúšikov, ktorí rozmýšľajú kam a za koľko by mohol Stanislav Lobotka prestúpiť. Ak by sme sa mali držať toho, že najväčší záujem o nášho stredopoliara je v nemeckej Bundeslige, objavujú sa zaujímavé kluby, ktoré by ho mohli chcieť získať.

Vzhľadom na to, akú nabitú zálohu má úradujúci Bayern Mníchov, nemožno predpokladať, že by bavorský gigant siahol po našom hráčovi. Keď sa však bavíme o Borussii Dortmund, situácia je iná. BVB je klub, ktorý je známy tým, že dáva šance talentovaným futbalistom, ktorých získava za rozumné sumy. Navyše, do Signal Iduna Parku prišiel tento rok tréner Peter Bosz, ktorý doteraz trénoval Ajax Amsterdam.

V Ajaxe bez pochýb počul aj o Stanislavovi Lobotkovi, ktorý pôsobil v mládežníckej štruktúre tohto giganta z krajiny tulipánov medzi rokmi 2013 až 2015. Tvrdiť, že Borussia Dortmund bojuje o získanie slovenského reprezentanta do 21 rokov je pochopiteľne špekuláciou, avšak keď spojíme vzniknuté súvislosti, minimálne predpoklad, že by takýto interes existovať mohol, je založený na logike. BVB by mohlo získať mladého a perspektívneho hráča, ktorý by nebol finančne náročný ako jeho rovesníci z iných krajín.