Main Content

Dani Alves nebol v Juventuse šťastný. Hovorí o zvláštnych pravidlách v šatni

piatok, 14. júl 2017 12:20 | Autor: Martin Gregor

Dani Alves nebol v Juventuse šťastný. Hovorí o zvláštnych pravidlách v šatni
Dani Alves nebol v Juventuse šťastný. Hovorí o zvláštnych pravidlách v šatni | zdroj: © TASR

Dani Alves sa už po jednej sezóne rozhodol opustiť Juventus Turín. V rozhovore pre francúzsky L’Epique vysvetlil prečo.

Dani Alves prestúpil do Juventusu Turín minulé leto, keď po rokoch opustil káder FC Barcelona, s ktorým sa radoval zo zisku mnohých trofejí vrátane triumfov v Lige majstrov a španielskej Primera Division.

Prestupom do Juventusu Turín však úspechy na jeho konte neubudli. Hneď v prvej sezóne v drese Starej dámy oslavoval titul Serie A a veľmi blízko bol aj k víťazstvu v Lige majstrov.  

Pôsobenie v turínskom veľkoklube mu napriek tomu nevyhovovalo. V rozhovore pre francúzsky L’Equipe, s ktorým sa rozprával po spečatení prestupu do Paris St. Germain, porozprával o svojich dôvodoch.

,,Najprv musím povedať, že som mal množstvo problémov, pretože mi nerozumeli. Na ihrisku aj mimo neho,” začal Alves. ,,Trvalo nejaký čas, kým sme vzájomne pochopili. Keď sa to však stalo, prišli aj výsledky…”

Brazílsky obranca si myslí, že mohol byť prínosom aj pre kabínu Juventusu. Jeho očakávania sa však nenaplnili. Trápili ho rôzne zvláštne zákazy.

,,Či som bol frustrovaný? Tu je príklad: V šatni sme nemali povolené zapnúť hudbu. No ja neviem žiť bez hudby, bez tancu.. Nie som šialený človek, ktorý chce zmeniť všetky pravidlá. Každý však má svoj vlastný spôsob ako sa dokáže vyhecovať a preniesť to na svojich spoluhráčov ...”

Alves sa napokon rozhodol riešiť svoj nekomfort v talianskom klube tým, že prestúpi. Očakávalo sa, že jeho novým pôsobiskom bude Manchster City, kde si ho žiadal Pep Guardiola. On napokon uprednostnil Paris St. Germain, ktorý ho vraj ohúril svojou dlhodobou víziou.

,,Neviem, či pochopil moje rozhodnutie,” priznal Alves na margo toho, že Guardiola bol z jeho rozhodnutia sklamaný. ,,Hovorili sme spolu, áno. Alebo lepšie povedané ja som hovoril s nim. Vysvetlil som mu dôvody môjho rozhodnutia...”