Main Content

Slovan prekvapivo prehral: Efektivita nám robí problémy už dlho

piatok, 14. júl 2017 11:34 | Autor: Jakub Vaverka

Slovan prekvapivo prehral: Efektivita nám robí problémy už dlho
Slovan prekvapivo prehral: Efektivita nám robí problémy už dlho | zdroj: © TASR

Slovan Bratislava hostil včera v druhom predkole Európskej ligy dánsky klub Lyngby Kodaň. Belasí boli miernym favoritom, no dobre pripraveného súpera nedokázali položiť na lopatky. Výsledkom je prekvapivá prehra 0:1 a skomplikovaný postup do ďalšej fázy.

V Bratislave sa hrala veľmi dlho šachová partia. Slovan mal niekoľko šancí, ale nedokázal ich pretaviť v gól. Nebezpeční boli či už Čavrič, Hološko alebo Mareš. Defenzíva kodanského celku na čele s brankárom Andersenom ale odolala až do konca stretnutia. Naopak, domáceho Greifa prekonal 15 minút pred koncom Kjaer. „Naša defenzívna činnosť nebola najprv taká, aká by sme chceli. Strácali sme ľahké lopty, potom sme sa zlepšili. Výsledok z domáceho ihriska je zlý, predvedená hra nám ale dáva nádej,“ prehovoril po stretnutí v televízii RTVS brankár Dominik Greif.

Tréner Ivan Vukomanovič nebol spokojný predovšetkým s premieňaním šancí. „Efektivita nám robí problémy už jedenásť mesiacov. Mrzí ma, že sme nedali góly v prvom polčase, keď sme mali šance. Tam sme mali urobiť ten rozdiel. Ale európsky futbal je o tom, kto dá gól, vyhrá. Lyngby je veľmi nepríjemné mužstvo. Máme pred sebou ešte veľa práce. Chýbal nám Soumah, ktorý môže urobiť rozdiel. Musíme sa poriadne pripraviť na odvetu,“ myslí si srbský lodivod slovenského vicemajstra, ktorý taktiež neskladá zbrane.

K nepriaznivému výsledku sa vyjadrila aj ikona slovenského futbalu Róbert Vittek. „Samozrejme, že nás prehra mrzí. Mali sme vyložené šance, mali sme dať góly. Verím, že šanca tu stále je. Je to zdolateľný súper,“ znel názor skúseného zakončovateľa.

Slovanisti musia o týždeň o v Kodani skórovať minimálne raz. Ich herný prejav však nebol najhorší, Lyngby má síce výhodnú pozíciu, no postup vo vrecku ešte rozhodne nemá. Ak budú k dispozícii Soumah a Rabiu, slovenský zástupca má na to, by sa pozrel do tretieho predkola Európskej ligy.