Main Content

Trenčín po remíze v Európskej lige: Do Izraela si ideme po postup

piatok, 14. júl 2017 11:16 | Autor: Jakub Vaverka

Trenčín po remíze v Európskej lige: Do Izraela si ideme po postup
Trenčín po remíze v Európskej lige: Do Izraela si ideme po postup | zdroj: © TASR

Futbalisti AS Trenčín boli vo včerajšom zápase druhého predkola Európskej ligy proti izraelskej Yehude papierovým favoritom, no opäť sa ukázalo, že európske súťaže sú nevyspytateľné. Slovenskí zástupca doma len remizoval, no pred odvetou je plný sebavedomia.

Cieľom AS bolo skórovať ako prvý tím v zápase, tento plán však už v tretej minúte prekazil Valskis, ktorý zobral Trenčínu vietor z plachiet. Náš zástupca mal šance, neúnavne behal a bojoval, avšak bol v útlme a nedokázal skórovať. Hosťujúcu bránu odomkol až Jakub Paur. Domáci mali ešte polhodinu na víťazný presný zásah, stretnutie sa však skončilo remízovým rezultátom. „Začiatok nebol dobrý, súper preukázal svoju kvalitu. Bol to vyšší level ako prvé predkolo. Tento mladý tím potrebuje zápasy ako bol tento, inak nebudeme napredovať. Škoda inkasovaného gólu. Mali sme to vo svojich rukách, podarilo sa nám streliť gól,“ hodnotil stretnutie hneď po záverečnom hvizde v televízii Dajto kouč AS Martin Ševela.

Klub spod hradu Matúša Čáka si uvedomuje, že musí skórovať v odvete, inak nepostúpi do tretieho predkola. „Budeme musieť streliť gól, velí nám k tomu aj výsledok. Budeme tak pripravovať mužstvo. Pôjdeme do Izraela po víťazstvo alebo po taký výsledok, ktorý nám zaručí postup,“ zaprognózoval si domáci kormidelník.

Vzhľadom na to, že sa hralo od ôsmej večer, nehralo sa vo veľkom teple. Oba tímy nechali na ihrisku aj dušu. „Myslím si, že zápas mal veľké tempo. Chceli sme streliť prvý gól, v tretej minúte sa to však rozsypalo. Takýchto chýb sa musíme vyvarovať,“ hodnotil stretnutie v televízii strelec Trenčína Jakub Paur. „Odvtedy sme boli dominantní, súper sa zatiahol. Počas celého zápasu sme dreli a dreli, išli sme za víťazstvom,“ zakončil.

S nerozhodným výsledkom boli spokojní hlavne hostia z Izraela. Bnei Yehuda Tel Aviv má veľkú šancu na postup do tretieho predkola. „Začali sme dobre. Trenčín je dobrý tím, presvedčili sme sa o tom. Je to do odvety dobrý výsledok. Môžeme sa zlepšiť,“ myslí si kouč Yehudy Josef Abuksis.