Main Content

"Ruža" doma tesne prehrala: Do Nórska pôjde s cieľom postúpiť

piatok, 14. júl 2017 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

"Ruža" doma tesne prehrala: Do Nórska pôjde s cieľom postúpiť
"Ruža" doma tesne prehrala: Do Nórska pôjde s cieľom postúpiť | zdroj: © TASR

Ružomberok včera hostil v rámci druhého predkola Európskej ligy nórsky celok Brann Bergen. Pod Čebraťom však po záverečnom hvizde zavládlo sklamanie. Slovenský zástupca totiž prehral skomplikoval si postup do ďalšej fázy.

Stretnutie lepšie začal nórsky vicemajster, no domáci sa do stretnutia vrátili a hra sa vyrovnala. Prvý polčas skončil 0:0.  Hneď po prestávke v 47.minúte však udrel hosťujúci Acosta. Išlo o jediný presný zásah v zápase,  a teda Brann Bergen domov cestuje s veľmi dobrým výsledkom. „Stretnutie bolo náročné pre obe mužstvá. Hoci pár možnosti, či po krídelných únikoch Erika Daniela, alebo po štandardných situáciách sme mali. Súper bol silný pri štandardkách, jednu využil a preto vyhral. Bol to prvý zápas, čiže prvý polčas dvojzápasu,“ zhodnotil zápas ružomberský kormidelník Norbert Hrnčár.

Kormidelníka „Ruže“ potešil vypredaný štadión aj výkon svojho mužstva, pričom pred odvetou sa Ružomberok rozhodne nevzdáva. „ O týždeň sa pokúsime o také malé prekvapenie, aby sme sa po zápase usmievali. Očakávali sme, že stretnutie sa bude vyvíjať takýmto spôsobom. Chýbalo mi trošku presadenie sa v ofenzívnych priestoroch. Po zápase som chlapcom povedal, aby dali hlavy hore a aby verili, že druhý polčas vyhráme my a ešte sa v Európskej lige do Ružomberka vrátime,“ zaželal si Hrnčár pred odvetou, ktorá je na programe budúci týždeň.

Ak chce Ružomberok postúpiť do tretieho predkola, musí v Nórsku skórovať minimálne raz. Úloha to bude proti organizovanému súperovi náročná, no rozhodne nie nemožná. „Do Nórska pôjdeme s cieľom postúpiť. Odveta je pred nami. Sme smutní, hostia poctivo bránili. Škoda,“ prehovoril pre TASR obranca MFK Dominik Kružliak.

Výsledok si naopak veľmi cenil Lars Arne Nilsen, hlavný tréner nórskeho vicemajstra z Bergenu. „Bolo to pre nás ťažké stretnutie, prvé v Európskej lige. V tejto súťaži sa ešte len rozohrávame. Verím, že to bude len a len lepši. Ružomberok bol nebezpečný,“ stručne vystihol podstatu skúsený lodivod.