Main Content

Cibulková skončila už v 3. kole Wimbledonu

piatok, 7. júl 2017 19:05 | Autor: TASR

Cibulková skončila už v 3. kole Wimbledonu
Cibulková skončila už v 3. kole Wimbledonu | zdroj: © TASR

Wimbledon 7. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Vlaňajšia štvrťfinalistka prehrala ako nasadená osmička s dvadsaťsedmičkou "pavúka" Chorvátkou Anou Konjuhovou 6:7 (3), 6:3, 4:6. V úvodnom dejstve nevyužila náskok 5:1 a dva setbaly.       

V úvodných dvoch gemoch nevyužila ani jedna z hráčok brejkbaly. Cibulková však potom získala štyri gemy za sebou a vybudovala si náskok 5:1. Konjuhová v ďalších minútach pridala na agresivite, zmazala manko dvoch brejkov a vyrovnala na 5:5. V dvanástej hre Chorvátka odvrátila dva setbaly a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Cibulková síce vyrovnala z 0:3 na 3:3, Konjuhová však potom získala štyri body v rade, keď predviedla plejádu bekhendových winnerov.

Na začiatku druhého dejstva Cibulková prelomila súperkino podanie, v ďalšom geme odvrátila sériu brejkbalov a ujala sa vedenia 2:0. Za stavu 4:2 i 5:3 Chorvátku opäť brejkla a prišiel na rad tretí set. V ňom Konjuhová rýchlo odskočila Cibulkovej na 5:1 a hoci Slovenka ešte znížila na 4:5, Chorvátka si už záver postrážila. Slovenskej jednotke tak odplatila prehru z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži.

Cibulkovú mrzela koncovka prvého setu. "Nechcem povedať, že to bol kameň úrazu, no zápas by sa bol určite ináč vyvíjal, keby som získala prvý set vo svoj prospech. Viedla som 5:1, mala som dva brejky k dobru, no nedokázala som si podržať servis. Najprv som nedala do kurtu ani jedno prvé podanie, z čoho Konjuhová vyťažila, dostala ma pod tlak. Je to tenistka, ktorá hrá na pár úderov. Nevydaril sa mi ani ďalší gem na podaní za stavu 5:4 a vrátila som ju do zápasu. V druhom sete som to hodila za hlavu a hrala som výborne. Ušiel mi však začiatok tretieho setu. Potom som to začala doťahovať. Cítila som, že je pod tlakom a hovorila som si, že ju nechám v tom vyvariť. Aj sa mi to darilo, znížila som na 4:5, no potom to dobre odpodávala, dala do kurtu veľa prvých servisov. Bola to podobná situácia ako v prvom sete, na rozdiel odo mňa to zvládla," povedala pre TASR Cibulková, ktorá si po návrate z Wimbledonu dopraje pauzu.

"Ťahala som dlhú turnajovú šnúru na tráve. Nevyhrala som toľko zápasov ako som si predstavovala, no Wimbledon hodnotím veľmi pozitívne. Odohrala som tu dva výborné zápasy a prerušila čiernu sériu. Som na správnej ceste, treba v tom vydržať a pokračovať ďalej. Najbližšie sa predstavím na betóne v americkom Stanforde."

Posledným slovenským želiezkom v singli na tráve All England Clubu tak zostala Magdaléna Rybáriková. Premožiteľka tretej nasadenej Češky Karolíny Plíškovej nastúpi v sobotu v dueli o postup medzi elitnú šestnástku proti Ukrajinke Lesii Curenkovej. Konjuhovú čaká v osemfinále víťazka súboja medzi Američankou Venus Williamsovou a Japonkou Naomi Osakovou.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Ana Konjuhová (27-Chor.) - Dominika CIBULKOVÁ (8-SR) 7:6 (3), 3:6, 6:4