Main Content

Bayern Mníchov a Manchester City zvedú tuhý prestupový boj o Walkera

pondelok, 19. jún 2017 12:22 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov a Manchester City zvedú tuhý prestupový boj o Walkera
Bayern Mníchov a Manchester City zvedú tuhý prestupový boj o Walkera | zdroj: © TASR

Britský plátok Express.uk informuje, že Kyle Walker, ktorý bol dlhodobo cieľom Manchestru City, sa objavil aj na zozname vysnívaných posíl Bayernu Mníchov. Dá sa tak očakávať, že oba kluby zvedú už čoskoro boj o jeho získanie.

Manchester City mal v minulej sezóne mierne problémy. Tréner Guardiola však napriek tomu dokázal v jeho premiérovej sezóne skončiť v TOP 4, horšie to však bolo v Lige majstrov, s ktorou sa „The Sky Blues“ rozlúčili už v osemfinále. Klubu z Etihad Stadium majú počas leta napomôcť stovky miliónov libier, ktoré chce tréner investovať do nových posíl. Jedným z hlavných prestupových cieľov je pre „Citizens“ dlhodobo aj obranca Tottenhamu, Kyle Walker, ktorý však začal pútať pozornosť aj za hranicami Premier League.

Anglický reprezentant sa za poslednú dobu dostal na samotný vrchol svojho oboru. Silný, rýchly a vytrvalý pravý bek disponuje taktiež skvelou technikou a čítaním hry. Nie je tak prekvapujúce, že sa oňho zaujímajú tie najväčšie kluby v Európe. Prvotne sa špekulovalo len o Manchestri City, poprípade o Chelsea, no podľa najnovších správ plátku Express.uk chce Walkera do tímu aj Carlo Ancelotti.

Kyle by ako skúsený hráč mohol v kádri FCB nahradiť Philippa Lahma a podľa médií je Walker vo veku 27-rokov premiérovému prestupu mimo rodnú krajinu otvorený.

Ostrovné médiá tiež uvádzajú, že menšia šanca na zisk Walkera prinútila vedenie „Citizens“ zamerať sa na iného pravého obrancu, Daniho Alvesa z Juventusu.

Cena za Kyle Walkera môže predstavovať až 60 miliónov eur, čo však nie je pre žiadneho z vyššie spomenutých záujemcov problém.