Main Content

Kam povedú cesty Zlatana Ibrahimoviča? V hre sú 4 možnosti

nedeľa, 18. jún 2017 13:01 | Autor: Timotej Gašper

Kam povedú cesty Zlatana Ibrahimoviča? V hre sú 4 možnosti
Kam povedú cesty Zlatana Ibrahimoviča? V hre sú 4 možnosti | zdroj: © TASR

Manchester United, zdá sa, nepredĺži švédskemu útočníkovi končiacu sa zmluvu, čo znamená odchod z Old Trafford. 35-ročný Zlatan je ale napriek dlhodobému zraneniu vitálny a odhodlaný prijať ďalšiu náročnú výzvu.

Bývalý zakončovateľ Malmo, Ajaxu Amsterdam, Juventusu, Interu, Barcelony, AC Miláno a PSG bol naposledy hráčom Manchestru United. K tímu Joseho Mourinha sa pridal len v lete 2016 a s klubom podpísal kontrakt na 1 rok.

V strede sezóny a však „Ibra“ stal pre hru United neodlúčiteľný a média písali o predĺžení zmluvy. Zlatan dal v drese „Red Devils“ naprieč všetkým súťažiam úctyhodných 28 gólov a pridal aj 10 asistencií. Čo však čert nechcel, koncom apríla 2017 si vysoký bombardér privodil vážne zranenie väzov v kolene, čo často symbolizuje dlhodobú pauzu.

Médiá tak začali špekulovať, či náhodou už nie je čas zavesiť kopačky na klinec, no Zlatan, ktorý v októbri 2017 oslávi už svoje 36. narodeniny, nechce o konci ani počuť. V United ale pravdepodobne pokračovať nebude, takže do úvahy spadajú najmä nasledujúce 4 možnosti:

Odchod do Talianska

Zlatan pozná talianske prostredie a tamojší futbal veľmi dobre, keďže dokopy až 7 sezón strávil v dresoch AC Miláno, Interu Miláno a Juventusu. Aktuálne je podľa viacerých zdrojov Zlatan na zozname prianí rovno troch talianskych klubov. Napriek tomu, že do hry môže zasiahnuť až v januári 2018, o jeho služby sa zaujíma AS Rím, Neapol aj AC Miláno. Ibrahimovič bude k dispozícií zadarmo, čo chce logicky každý z vyššie spomenutých klubov využiť. Aj keď nebude môcť dávať góly, bude morálnou podporou mimo ihriska, čo je vo viacerých prípadoch najdôležitejšie.

Odchod do Číny

V minulosti prišla z ďalekého východu správa, že samotná čínska vláda si žiada Zlatanov príchod do tamojšej Super League. V marci 2017 prišla opäť ponuka od viacerých klubov, ktoré boli ochotné ponúknuť 120 miliónov eur a Švédovi plat až do výšky 500 tisíc eur týždenne. Čína sa v posledných rokoch stala obľúbenou destináciou pre rôzne generácie hráčov, ktorí majú záujem o nadrozmerné výplatné pásky. Zlatan vraj pokukuje po „reálnej“ výzve a chce zotrvať v Európe, no stať sa môže čokoľvek.

Odchod do Bayernu Mníchov

Totálne bizarná predstava by mohla veľmi rýchlo nabrať reálne kontúry. Zlatan mnohokrát ospevoval osobu trénera Bayernu a bývalého trénera PSG či AC Miláno, Carla Ancelottiho. Bayern by mohol prispôsobiť hru pre dvoch útočníkov a ponúknuť Ibrovi dokonalé podmienky na rekonvalescenciu, čo predsa len treba zvážiť.

Odchod do MLS

Napokon posledná, no zároveň veľmi reálna, je možnosť pokračovať v Amerike. Do kanadsko-americkej Major League Soccer odišli v minulosti mená ako Pirlo, David Villa, Lampard, Gerrard či David Beckham, ktorý žiaril v LA Galaxy. Práve do tímu z Los Angeles by sa mohol sťahovať aj robustný útočník, ktorý je podľa plátku Marca s tamojším klubom dohodnutý na prvotných podmienkach a ku skompletizovaniu prestupu chýba len pár vecí.  

Podobne špekulácie vznikali aj pred rokom, kedy sa Zlatan rozhodol mlčať a fanúšikom prezradiť svoje rozhodnutie až úplne na záver. Dosť možné je, že sa od známeho „nepriateľa“ médií dočkáme ďalšej takejto hry, ktorá môže napokon dopadnúť akokoľvek.