Main Content

Krásne gesto od Hectora Bellerína voči obetiam požiaru v Londýne!

sobota, 17. jún 2017 18:31 | Autor: Timotej Gašper

Krásne gesto od Hectora Bellerína voči obetiam požiaru v Londýne!
Krásne gesto od Hectora Bellerína voči obetiam požiaru v Londýne! | zdroj: © TASR

Len pred pár dňami zachvátila celý svet správa, že výšková obytná budova v Londýne je plameňoch. Pre obete tejto katastrofy začali ihneď vznikať finančné aj sociálne fondy a situáciu ozaj hrdinsky podporil aj hráč Arsenalu Londýn, Hector Bellerín.

Budova známa ako Grenfell Tower sa nachádza v londýnskej časti North Kensington. Takmer 70 metrov vysoká budova mala 24 poschodí, ktoré prevažne tvorili 1 až 2-izbové byty. Požiar vypukol 14.6.2017 krátko pred 1:00 v noci. Hasiči z celého Londýna a okolia dokázali zachrániť približne 140 ľudí, no minimálne ďalších 58 ľudí pri tejto tragédií zahynulo.

Situáciu, z ktorej behá po chrbte mráz sa okamžite snažilo podporiť viacero známych osobností z celého sveta, ktoré prisľúbili rôzne finančné či sociálne príspevky pre obete, ktoré v plameňoch stratili pri najlepšom svoj domov, no pri najhoršom svojich priateľov či blízkych.

Dotáciu 5 miliónov libier venovala aj premiérka Theresa May a obetiam tragédie sa odhodlal pomôcť aj futbalista Hector Bellerín. Španiel zverejnil na sociálnej sieti Twitter status, v ktorom napísal: „Za každú moju odohranú minútu na Majstrovstvách Európy do 21 rokov venujem 50 libier na pomoc obetiam požiaru! Prosím, podporte to ako len môžete!

Mladý španielsky obranca tak ukázal veľké srdce a veľkorysosť, ktorá, zdá sa, ešte zo sveta úplne nezmizla.