Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko – Slovensko

sobota, 17. jún 2017 10:12 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti do 21 rokov v otváracom zápase ME porazili domácich Poliakov 2:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Adrián Chovan (8) – Paradoxne, k svojej prednosti, ktorou je rozohrávka, sa v tomto zápase absolútne nedostal. Veľa práce nemal ani pri centroch, hoci do toho gólového aspoň mal skúsiť ísť. Jeho jedinou prácou teda boli tri strely, z ktorých dve výborne vyriešil. Najprv vychytal v nájazde Frankowského za stavu 1:1 a v závere skvelým zákrokom ochránil naše víťazstvo pri hlavičke Dawidowicza.

Martin Valjent (6,5) – Úvod mal katastrofálny, keď nezachytil pohyb Lipského, ktorý otvoril skóre. Akoby to chcel odčiniť, preto bol aktívny smerom dopredu, pričom sa za to dočkal gólovej odmeny, keď výborne zakončil našu peknú akciu. V druhom polčase mal tých nábehov menej, ale za to pomohol ubrániť výhru.

Branislav Niňaj (6,5) – Čím ťažšia situácia, tým uňho lepšie riešenie. Predviedol niekoľko výborných obranných zákrokov pri centroch súpera, ktoré odvrátil v sklze alebo hlavou a zabránil tým minimálne šanci súpera. Problémy mu skôr robili naoko ľahšie stopérske veci, raz zlou rozohrávkou rozbehol akciu súpera.

Milan Škriniar (6,5) – Ukázal svoj silné veci, keď vedel loptu vyviesť, rozohrať, udržať, pričom v niektorých osobných súbojoch dominoval, lenže aj urobil dve kardinálne chyby, ktoré nás mohli stáť zápas, pričom brankárovi Chovanovi musí zaplatiť aspoň večeru, lebo ten ho zachránil. Najprv nepochopiteľne išiel na hlavičku pri výkope brankára mimo jeho priestor, ktorú navyše školácky prehral, čo využil na nájazd Frankowski. Pri štandardke súpera ho zas pomaly div že nie nepreskočil Dawidowicz. A neodpustiteľná je aj hlúpa žltá karta, akú dostal okrem iného aj nedávno v Litve, mal by sa preto nad tým zamyslieť.

Róbert Mazáň (5,5) – Prvý gól padol po centri z jeho priestoru, keď Kedziorovi nechal čas a priestor pomaly aj na to, aby si ten stihol pred centrom nanovo zašnurovať šnúrku na kopačke... Potom sa to snažil napraviť a smerom dopredu hral v prvom polčase veľmi dobre. Lenže po zmene sa to vytratilo. Súper útočil takmer iba cez jeho priestor, pričom Mazáň mal s tým neraz veľké problémy. Navyše to bol on, kto nezachytil pohyb Frankowského pri prehratej Škriniarovej hlavičke, keďže v tom momente boli presne vedľa seba, ak by ho pozične zastavil, žiaden nájazd by nebol. Raz súperovi ešte aj založil zlou prihrávkou akciu.

Stanislav Lobotka (8) – Podľa UEFA hráč zápasu. No ten začal zle, akoby mu dôležitosť zápasu zviazala nohy. Našťastie sa s z toho rýchlo dostal a ukázal svoju silu na lopte a v rozohrávke. No ešte viac zaujal tým, ako sa výborne vedel vrátiť do defenzívy, kde nás dvakrát zachránil pred šancou súpera.

Albert Rusnák (5,5) – Zápas začal strelou, ale potom sa na dlhé minúty z trávnika vytratil, až sa pripomenul ďalšou pomerne kvalitnou strelou z diaľky pred polčasovou prestávkou. V druhom dejstve sa konečne dostal do hry, aj keď to nebolo v tých pozíciách, v akých by sme potrebovali, ale ďaleko od brány. V niektorých momentoch zbytočne vozil loptu.

Matúš Bero (6,5) – Ukázal to, čo v sebe má. Obrovská bojovnosť, celozápasová jazda, ale aj problémy v technike, paradoxne, pri víťaznom góle vďaka za ne, lebo ak by sa mu nezamotala lopta pod nohami, k Šafrankovi by sa nedostala. Tým vlastne splnil svoju úlohu, keďže bol pri rozhodujúcom okamihu.

Martin Chrien (6,5) – Futbalovosť, ktorú v sebe má, ukázal hlavne pri našom otváracom góle, keď sa výborne s loptou otočil a Valjentovi ho naservíroval ako na tácke. V našej najlepšej fáze hral veľmi dobre, lenže postupne sa z trávnika vytrácal. Mal to kompenzovať ešte lepšou pomocou defenzíve v závere, ale to sa dá povedať pomaly k všetkým stredopoliarom nad Lobotkom.

Jaroslav Mihalík (6,5) – V prvom polčase Poliaci so Slaviou Praha neverili vlastným očiam, bol to totiž Mihalík v najlepšom vydaní, pričom už nové zmluvy pomaly preňho chytali, lenže v druhom dejstve zas ukázal to, prečo sa za našimi hranicami nedokázal presadiť. Smerom dopredu nula bodov, smerom dozadu mínus jeden bod. Poliaci útočili tadiaľto a on Mazáňovi veľmi teda nepomohol. Nie je mysliteľné, aby v jednom zápase ukázal to najlepšie a aj najhoršie zo seba. Nabudúce už len to dobré, čiže napr. také akcie, akú urobil pred gólom na 1:1.

Adam Zreľák (5,5) – Behať síce behal, keď aktívne napádal súperových hráčov a tiež sa snažil ponúkať spoluhráčom, ale chýbajúca herná prax sa nedá oklamať. Niečo málo tomu chýbalo, aby bol v niektorom momente na správnom mieste, resp. dorazil do brány zle vyrazenú strelu od Wrabela.

Pavol Šafranko (7) – Úlohu žolíka splnil do bodky, keďže rozhodol o našom víťazstve. Pri gólovej akcii treba vyzdvihnúť nielen jeho zakončenie, ale hlavne to, ako posunul nákop Valjenta na Bera, čím vlastne celú gólovú akciu založil. Odpustiť si ale mal hlúpy faul, za ktorý dostal žltú kartu a súperovi daroval štandardku.

Lukáš Haraslín, László Bénes (bez známky) – Haraslín ukázal za 10 minút oveľa viac, ako predtým Mihalík v druhom polčase. Všetko vyriešil ukážkovo a jeho výraznou pomocou sa Poliaci nedostali do tlaku. Bénes si len pripísal čiarku za účasť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon