Main Content

Rafael Van der Vaart: V tomto som lepší ako Cristiano Ronaldo

piatok, 16. jún 2017 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Rafael Van der Vaart: V tomto som lepší ako Cristiano Ronaldo
Rafael Van der Vaart: V tomto som lepší ako Cristiano Ronaldo | zdroj: © TASR

Holandský futbalista Rafael Van der Vaart vždy patrí medzi hráčov, ktorí si vyskúšali pôsobenie vo veľkom počte klubov. Momentálne tento veterán hrá v dánskom FC Midtjylland a médiá prekvapil, keď prehlásil, že je v niečom lepší ako momentálne najlepší hráč na svete Cristiano Ronaldo.

Skúsený bývalý reprezentant Holandska, ktorý v minulosti obliekal okrem iného dresy Realu Madrid, Ajaxu Amsterdam či Tottenhamu Hotspur, prekvapil médiá, keď porovnal samého seba s hviezdou Bieleho Baletu Cristianom Ronaldom. Van der Vaart si dokonca v myslí, že v určitom ohľade je kvalitnejší ako ospevovaný rodák z ostrova Madeira.

„Ronaldo je fenomén. Keby ste s ním trénovali, boli by ste okúzlení, aký je to atlét,“ začal sympatický stredopoliar Midtjyllandu pre holandský plátok Ziggo Sports. „Dovoľujem si však povedať, že mám lepšiu techniku ako on. Veľa ľudí povie, že už som za zenitom, no nech si to hovoria. Čo sa týka Ronalda, je obdivuhodné, v akom je fyzickom stave pri toľkom počte tréningov.“

Ronaldo nedávno prehlásil, že by chcel hrať na najvyššej úrovni do štyridsiatky, pričom momentálne má 32 rokov. Znamenalo by to preňho ďalších osem sezón v profesionálnom futbale. Otázne však je, ako na to bude odpovedať jeho telo, ktoré je logicky opotrebované. Van der Vaart si pôsobenie v Reale Madrid vyskúšal počas dvoch rokov, no v Španielsku sa mu nedarilo a odišiel za deväť miliónov do Tottenhamu Hotspur. Následne hral v Hamburgu, Reale Betis Sevilla a odtiaľ sa sťahoval do Dánska.