Main Content

Javier Zanetti: Prečo som odmietol Manchester United

štvrtok, 15. jún 2017 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Javier Zanetti: Prečo som odmietol Manchester United
Javier Zanetti: Prečo som odmietol Manchester United | zdroj: © TASR

Argentínsky obranca Javier Adelmar Zanetti patril svojho času medzi najkvalitnejších futbalistov na svojom poste. Takmer celú kariéru strávil v talianskom Interi Miláno a počas aktívnej činnosti odmietol niekoľko lukratívnych ponúk európskych gigantov.

Keď mal Javier Zanetti devätnásť rokov, prestúpil z argentínskeho Banfieldu do Interu Miláno. Od tohto momentu sa zo San Sira nikam nesťahoval a strávil v ňom takmer celú profesionálnu kariéru. V interview pre magazín FourFourTwo​prehovoril o tom, prečo nikdy neprestúpil inam. Predovšetkým v rokoch 1999 až 2004, kedy bol Argentínčan na vrchole síl, sa o jeho služby zaujímalo niekoľko tímov z anglickej Premier League.

„Hovoril som o záujme s prezidentom klubu Massimom Morattim a mojou rodinou. Ako kapitán som chcel v Interi zanechať dôležitú stopu. Boli ťažké časy, no vedenie vždy verilo tímu a spoločne sme dosahovali ciele, na ktoré sme čakali veľmi dlho. Keď som podpísal s Interom Miláno, klub mi dodal pocit, ako by som bol súčasťou rodiny. Cítil som sa ako ich syn,“ vysvetľuje jeden z najuznávanejších obrancov posledných dekád.

Určitý čas bol Javier Zanetti vo veľkom spájaný s Manchestrom United, do kádra Red Devils ho chcel samotný Sir Alex Ferguson. „Boli tam nejaké potvrdené ponuky z Manchestru United, chceli ma získať v závere deväťdesiatych rokov.“

„Raz som stretol Alexa Fergusona na letisku, keď som bol s manželkou na dovolenke v Anglicku. Prehodili sme pár slov o futbale, no vedel, že chcem ostať v Interi. Opustiť Inter Miláno, aj v tých najťažších časoch, by bolo pre mňa veľmi komplikované. Nebolo to len o Manchestri United, záujem mali aj iné veľké kluby. Moja láska k Interu však bola veľmi silná,“ povedal v interview legendárny El Tractore.