Main Content

Predstavujeme súpera Trnavy v 1. predkole EL: FK ZETA GOLUBOVCI

štvrtok, 23. jún 2011 12:13 | Autor: Jakub Vaverka

Predstavujeme súpera Trnavy v 1. predkole EL: FK ZETA GOLUBOVCI
Predstavujeme súpera Trnavy v 1. predkole EL: FK ZETA GOLUBOVCI | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto http://www.fkzeta.me

Prinášame vám vizitku súpera, ktorý sa pobije o postup do 2. predkola Európskej Ligy s jedným z troch slovenských zástupcov v tejto súťaži Spartakom Trnava. Prvý zápas štvrtého mužstva uplynulej sezóny Corgoň ligy so štvrtým mužstvom čiernohorskej ligy FK Zeta Golubovci sa odohrá už 30. júna na štadióne Antona Malatinského. Odveta na pôde „Zety” je naplánovaná presne o týždeň, 7. júla.

Základné údaje

ROK ZALOŽENIA:
1927 ako FK Danica, od roku 1955 FK Zeta
KLUBOVÉ FARBY: modrá, červená a biela 
ŠTADIÓN: Trešnjica (3000 divákov)
PREZIDENT: Radojica Božovič
TRÉNER: Dejan Vukičevič
NAJVÄČŠIE ÚSPECHY:  majster Čiernej Hory (2007), vicemajster (2008), 3. miesto v spoločnej lige Srbska a Čiernej Hory (2005)

Prvý súper Trnavčanov v tohtoročnej edícii druhej najprestížnejšej klubovej súťaže nebudí navonok nijaký strach. Podcenenie Čiernohorcov sa však rovná športovej samovražde, o čom sa mohol v sezóne 2007/2008 v prvom predkole Ligy Majstrov presvedčiť litovský FBK Kaunas, ktorý na Zete stroskotal. V druhom predkole si potom tím z mesta Golubovci zahral proti Glasgowu Rangers, no po zápasoch 0-2 a 0-1 vypadol.

V uplynulej sezóne skončili v prvej čiernohorskej lige  zverenci Dejana Vukičeviča na nelichotivom štvrtom mieste a museli sa uspokojiť iba s účasťou v 1. predkole Európskej ligy. V dvojzápase s Trnavou nemá mužstvo z tohto malého štátu veľké očí, no to, že môže iba prekvapiť bude jeho najväčšou výhodou. Trnavčania musia byť proti Zete obozretní, keďže rýchli záložníci súpera im dokážu zamotať hlavu, čo by mohlo mať katastrofické následky z pohľadu ďalšieho postupu.

Hoci Zeta nedisponuje ani zďaleka takým veľkým štadiónom ako Trnava (foto nižšie) na čiernohorskom stánku s kapacitou 3000 divákov môžu Trnavčania očakávať búrlivú atmosféru, ktorá je pre štáty Balkánských krajín typická. Podľa najnovšieho rankingu FIFA je Čierna Hora (24) dve priečky pred Slovenskom (26). Nemôžeme sa preto domnievať, že štvrtý tím z našej ligy je výkonnostne vyššie ako štvrtý tím z ligy tohto mimoriadne futbalovo nadaného národa. Práve preto bude možno práve divák dvanástym rozhodujúcim faktorom. 

AKTUÁLNY HRÁČSKY KÁDER

BRANKÁRI: Brnovič, Ivanovič
OBRANCOVIA: Miloš M. Radulovič, Kaluderovič, Zlatičanin, Milan Radulovič, Novovič, Dabič, Miloš B. Radulovič, Matič, Kljajevič
STREDOPOLIARI: Krkotič, Duretič, Peličič, Božovič, Četkovič, Došljak, Burzanovič, Bulatovič, Simovič
ÚTOČNÍCI: Ladič, Kalezič, Rašovič, Korač, Orlandič, Kneževič, Lambulič, Dabič, Škuletič (poslední dvaja sú zo Srbska)