Main Content

Hviezdny Durant prehovoril o nespavosti, úzkosti a rivalite s LeBronom Jamesom

utorok, 13. jún 2017 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Kevin Durant, Stephen Curry
Kevin Durant, Stephen Curry | zdroj: © TASR

V noci na dnes oficiálne skončil ročník 2016/2017 v zámorskej NBA. Víťazom sa stali basketbalisti Golden State Warriors, ktorí v nervydrásajúcom finále zdolali Cleveland Cavaliers. Najlepším hráčom finálovej série sa stal Kevin Durant.

Kevin Durant sa sťahoval do Golden State počas minulého leta ako voľný hráč a už v úvode ročníka sa odhadovalo, že by spolu s hviezdami ako Curry či Thompson mohol vytvoriť ofenzívnu silu, ktorú by nik v lige nedokázal zdolať. Warriors sa tretí raz za sebou stretli vo finále s Clevelandom Cavaliers, pričom vyhrali NBA druhý raz za tri roky.

Tím, ktorý sídli v Oaklande v Californii sa teší obrovskej hráčskej kvalite. Mužstvo z Oracle Areny zdolalo LeBrona Jamesa a jeho spoluhráčov 4:1 na zápasy, pričom rozhodujúci duel Warriors vyhrali 129-120. Durant opäť hviezdil, pričom po sérii bol zvolený najužitočnejším hráčom finálovej série.

Durant, ktorý mal v o finále úctyhodný priemer 35,2 bodov na zápas, hovoril pre oficiálnu stránku NBA aj o negatívach spojených s úspechom.  „Nemohol som spať dva dni. Mal som návaly úzkosti. Bol som naozaj nervózny. Všetky sily som vložil do tvrdej práce a veril som procesu.“

Cesa pre najužitočnejšieho hráča finále sa v NBA odovzdáva od roku 1969, pričom k dnešnému dňu sa z jej získania tešilo už tridsaťjeden basketbalistov. Finále bolo okrem súboja Warriors s Cavs taktiež súbojom hviezd Duranta a Jamesa. Prvý menovaný podľahol LeBronovi vo finále NBA v roku 2012, keď sa ako hráč Oklahomy prizeral triumfu Miami. „Povedal som mu, že teraz sme vyrovnaní, a že si musíme finálovú sériu ešte niekedy zopakovať.“