Main Content

Smelé plány Interu Miláno na prestavbu: Koľko nových hráčov príde?

nedeľa, 11. jún 2017 10:12 | Autor: Jakub Vaverka

Smelé plány Interu Miláno na prestavbu: Koľko nových hráčov príde?
Smelé plány Interu Miláno na prestavbu: Koľko nových hráčov príde? | zdroj: © TASR

Inter Miláno sa plánuje v najbližšej sezóny vrátiť na vrchol talianskeho futbalu, a preto predstavitelia čierno-modrých plánujú veľké letné posilňovanie kádra. Koľko miliónov klub zo San Sira v lete minie?

Víťaz Ligy majstrov z roku 2010 v priebehu tohto týždňa oznámil, že novým kormidelníkom mužstva sa stal skúsený odborník Luciano Spalletti. Spalletti v minulom ročníku trénoval AS Rím a až do samotného záveru Serie A bojoval s Vlkmi o majstrovský titul. Jeho úloha na San Sire je na prvý pohľad jednoduchá – vrátiť klub na vrchol.

Talianska Gazzetta prichádza s informáciami, podľa ktorých sa Inter chystá na veľkú letnú prestavbu. Do kádra čierno-modrých by malo prísť hneď niekoľko nových futbalistov. „Inter Miláno by chcel posilniť svoju defenzívu. Hlavnými cieľmi sú pravý obranca Rick Karsdorp z holandského Feyenoordu Rotterdam a stopér AS Rím Antonio Rudiger,“ píše sa v talianskej tlači.

Karsdorp, ktorý zažil v Rotterdame fantastickú sezónu, je prvou voľbou Interu na post pravého beka. Feyenoord požaduje za jeho služby 18 miliónov eur. Rudiger by vraj Inter mohol stáť až 40 miliónov. Do klubu prišli ambiciózni čínski investori, a teda s financiami by nemal byť počas tohto leta na San Sire problém.

Ďalším hráčom, ktorý by sa mohol sťahovať je Mouctar Diakhaby z Lyonu. Povráva sa, že by mohlo ísť o lacnejšiu verziu Rudigera. Kouč Luciano Spalletti vraj sleduje aj Kennyho Teteho z Ajaxu Amsterdam či Stephana Lichsteinera z Juventusu Turín. Na Siro sa môže vrátiť aj talentovaný Davide Santon, ktorý naposledy pôsobil v Newcastli. Klub bude robiť taktiež všetko preto, aby si udržal Ivana Perišiča.