Main Content

Dybala čelí veľkej kritike: „Nie je taký dobrý, ako sa hovorí,'' tvrdí legendárny Pelé

sobota, 10. jún 2017 14:41 | Autor: Squashmaster

Dybala čelí veľkej kritike: „Nie je taký dobrý, ako sa hovorí,'' tvrdí legendárny Pelé
Dybala čelí veľkej kritike: „Nie je taký dobrý, ako sa hovorí,'' tvrdí legendárny Pelé | zdroj: © TASR

Argentínčan Paolo Dybala podáva v drese Juventusu Turín skvelé výkony, vďaka ktorým ho napriek stále veľmi mladému veku (23 rokov) mnohí porovnávajú s legendárnym Diegom Armandom Maradonom.

V posledných dvoch sezónach zaznamenal v drese Starej dámy 30 gólov a mal zásadný podiel na dvoch posledných talianskych tituloch Juventusu a postupe Bianconeri do tohtoročného finále Ligy majstrov, v ktorom podľahli Realu Madrid 1:4.

Dybala nastúpil aj v ostro sledovanom piatkovom juhoamerickom derby medzi Brazíliou a Argentínou (0:1), ktorý samozrejme sledoval aj nekorunovaný kráľ futbalu Pelé., ktorý očividne nebol z výkonu 23-ročného Dybalu nadšený: "Nie je taký dobrý ako sa hovorí. Ľudia hovoria, že môže byť dedičom Maradonu, ale jediné čo majú tí dvaja spoločné je, že kopú ľavou nohou," nešetril kritikou na adresu Dybalu dnes už takmer 77-ročná legenda FC Santos a brazílskej reprezentácie pre goal.com.

Dybala prestúpil do Juventusu v roku 2015 z ďalšieho talianskeho tímu Palerma, kde strávil tri roky po prestupe z argentínskeho Instituto de Cordoba. Za národný tím nastúpil Dybala sedemkrát, zatiaľ bez gólového zápisu.