Main Content

Škola alebo futbal? Donnarumma sa musel rýchlo rozhodnúť

piatok, 9. jún 2017 09:59 | Autor: Jakub Vaverka

Škola alebo futbal? Donnarumma sa musel rýchlo rozhodnúť
Škola alebo futbal? Donnarumma sa musel rýchlo rozhodnúť | zdroj: © TASR

Taliansky brankár Gianluigi Donnarumma patrí medzi najtalentovanejších brankárov vo futbalovom svete. Sympatický gólman AC Miláno však musel v uplynulých dňoch riešiť ojedinelý problém. Euro hráčov do 21 rokov sa totiž kryje s jeho záverečnými skúškami v škole.

Donnarumma zažil vynikajúci ročník v AC Miláno, v ktorom sa stal v tínedžerskom veku jednou z najväčších opôr. Kvalitné výkony mladého brankára neušli zraku reprezentačným trénerom. Anglický denník Mirrorprišiel so zaujímavou informáciou, ktorá viacerým fanúšikom vyčarila na tvári úsmev.

Osemnásťročný brankár dostal pozvánku do reprezentácie Talianska do 21 rokov na blížiace sa majstrovstvá Európy, ktoré budú v Poľsku. Vychádzajúcu hviezdu si do svojho kádra vyhliadol kouč Luigi Di Biagio.

Donnarummovi však vznikol kuriózny problém. Koncom júna ho totiž v škole čakajú záverečné skúšky, bez ktorých nemôže ukončiť prebiehajúci školský rok. Gianluigi však na svoje rozhodnutie nenechal dlho čakať. Futbal dostal prednosť, a teda ho uvidíme v akcii na poľskom šampionáte. Ktovie, ako to zoberú Donnarummovovi učitelia, avšak podľa všetkého mu umožnia ročník ukončiť počas letných prázdnin.

Taliansko bude patriť na Eure U21 medzi favoritov na celkový triumf. Okrem Donnarummu sa v nominácii azúrovej squadry objavujú aj ďalšie hviezdičky ako Daniele Rugani, Mattia Caldara, Domenico Berardi či Federico Bernardeschi. V Poľsku bude štartovať aj slovenská reprezentácia, ktorá sa v základnej skupine stretne so Švédskom, Anglickom a domácou reprezentáciou.