Main Content

WTA - Miami: Cibulková v Miami do 3. kola dvojhry proti Heninovej

sobota, 27. marec 2010 08:26 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata šiesta zvíťazila v piatkovom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Sony Ericsson Open v Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch Laykold vonku) nad švédskou kvalifikantkou Sofiou Arvidssonovou za 75 minút jednoznačne 6:0, 6:2.

Za stavu 2:0 na gemy duel na takmer tri hodiny prerušili pre dážď. Cibulková mala v 1. kole voľno, v boji o postup do osemfinále miestnej singlovej súťaže si zmeria sily s Justine Heninovou, ktorá vyradila Elenu Dementievu z Ruska.

Dvadsaťročná Bratislavčanka Cibulková, momentálne 28. vo svetovom rebríčku, upravila skóre proti 26-ročnej 81. hráčke renkingu Arvidssonovej na 2:0. Predvlani ju zdolala takisto v marcovom 2. kole: v kalifornskom Indian Wells triumfovala tesnejšie 7:5, 6:4. Zverenkyňa Jaroslava Bulanta v piatok nielen viedla už 6:0, 4:0, ale do tohto stavu ani nečelila žiadnej loptičke na stratu gemu. Následne odovzdala dve hry v rade, vyhla sa však prípadnému vážnejšiemu zmätkovaniu. Severanka po svojom druhom podaní nazbierala iba 4 fiftíny. V celkovo jedenástej hre jednostranného súboja využila tretí brejkbal. Sama v tomto dueli čelila 10 hrozbám straty servisu, odvrátila len 4.

"Žiadny zápas nie je ľahký, ale dnes som s mojím výkonom naozaj veľmi spokojná. Najmä v prvom sete bol výborný: hrala som prakticky bez chýb, chodila som si do dvorca pre krátke lopty, počínala som si agresívne. Súperku som poznala a vedela som, že sa mi to bude snažiť čo najdlhšie vracať, aby som sa sama porazila," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA a dodala: "V druhej časti som za stavu 4:0 porobila zopár chybičiek a Arvidssonová znížila na 2:4, ale potom som sa včas vrátila k mojej hre z prvého setu a uzavrela som to na 6:2. Som rada, že sa mi to podarilo takto rýchlo ukončiť. Teraz sa totiž znova rozpršalo a ja už môžem byť vysmiata. Začiatok stretnutia mi vyšiel, takže som bola smutná, keď počasie narobilo neplechu a museli sme to prerušiť, ale v tej rozbehnutosti ma prestávka pri skóre 2:0 napokon nezastavila. Naopak, pokračovala som vari ešte lepšie a útočnejšie ako predtým."

Niekdajšia dvanástka počítačového poradia Cibulková už má v areáli Crandon Park v lokalite Key Biscayne istotu 80 bodov do hodnotenia a šeku na 18 740 USD. So zlatou z pekinských OH 2008 Dementievovou stojí 1:3, hrdinke z Atén 2004 Heninovej ešte nevzdorovala. "Bez ohľadu na meno súperky to bude veľká výzva. Pôjdem sa na ten súboj Dementievovej s Heninovou pozrieť. Beriem to tak, že ja nebudem mať čo stratiť. Ak budem hrať uvoľnene ako dnes, môže to byť dobrý zápas," skonštatovala D. Cibulková.

Už vo štvrtok prenikla do 3. kola v Miami Daniela Hantuchová, ktorá prekonala obávanú švajčiarsku ľaváčku Patty Schnyderovú 6:1, 6:4 a v sobotu bude hrať s porovnateľne skúsenou Ruskou Naďou Petrovovou (štatistika v seniorskom období 1:4 z pohľadu Slovenky), novou zverenkyňou bývalého kouča Cibulkovej Vladimíra Pláteníka.

Dvojhra - 2. kolo:
Dominika Cibulková (26-SR) - Sofia Arvidssonová (Švéd.) 6:0, 6:2 za 75 minút