Main Content

Buffon je mimoriadne sklamaný. Na výbuch v druhom polčase nenachádza slov

nedeľa, 4. jún 2017 11:44 | Autor: Squashmaster

Buffon je mimoriadne sklamaný. Na výbuch v druhom polčase nenachádza slov
Buffon je mimoriadne sklamaný. Na výbuch v druhom polčase nenachádza slov | zdroj: © TASR

Vyzerá to tak, že jeden z najlepších brankárov celej futbalovej svetovej histórie Gigi Buffon sa víťazstva v Lige majstrov nedočká, minimálne pre tento rok určite nie.

Po prehrách v roku 2003 s AC Milánom a 2015 s Barcelonou sa nedočkal ani tentokrát, keď Juventus absolútne nezvládol druhý polčas a Realu Madrid podľahol až nečakane hladko 1:4. Juventus pritom na ceste do cardiffského finále dostal iba tri góly a ako jediný prešiel súťažou ako neporazený tím, ale vo finále musel Buffon ťahať loptu zo svojej siete až štyrikrát, hoci dvakrát to bolo do značnej miery spôsobené tečom hráčov Juventusu.

"Sme sklamaní. Hrali sme veľmi dobre v prvom polčase a mysleli sme si, že máme na to, aby sme zvíťazili. Nedokážem si vysvetliť, prečo sme v druhom dejstve hrali tak, ako sme hrali. Za druhú 45-minútovku si Real zaslúžil zvíťaziť. Hráči Realu demonštroval svoju kvalitu a prístup, ktorý je v takomto type zápasu nevyhnutný, " povedal Gigi pre portál goal.com.

Buffon to určite s triumfom v Lige majstrov ešte nezabalil napriek tomu, že má 39 rokov, s futbalom sa podľa vlastných slov tak skoro lúčiť nechystá. Je len jedným z osemnástich hráčov, ktorí odohrali viac ako 1000 súťažných zápasov a so 168 štartmi v talianskej reprezentácii v roli kapitána je historicky najčastejším kapitánom starého kontinentu.