Main Content

Balotelli baví futbalový svet: Ak chcem vyhrať Zlatú loptu, musím zabiť Messiho a Ronalda

sobota, 27. máj 2017 16:49 | Autor: Squashmaster

Balotelli baví futbalový svet: Ak chcem vyhrať Zlatú loptu, musím zabiť Messiho a Ronalda
Balotelli baví futbalový svet: Ak chcem vyhrať Zlatú loptu, musím zabiť Messiho a Ronalda | zdroj: © TASR

Zlý chlapec talianskeho futbalu Mario Balotelli je veľmi dobre známy vysokým sebavedomím, výstredným správaním a najmä v minulosti aj zjavom, ale odkedy je hráčom francúzskeho Nice, začal sa viac koncentrovať na futbal a prináša to želané ovocie.

Dvadsaťšesťročný Balotelli strelil v tejto sezóne francúzskej ligy 15 gólov v 23 stretnutiach a má nezmazateľný podiel na fantastickom treťom mieste klubu z juhu Francúzska. Zmluva mu vyprší v júni a jeho budúcnosť zostáva zatiaľ nezodpovedanou otázkou, keďže stále má veľké individuálne ambície a nikdy sa netajil túžbou získať najprestížnejšie individuálne ocenenie Zlatú loptu.

"Musel by som zabiť Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, keby som chcel vyhrať Zlatú loptu. Čo som dokázal od začiatku futbalovej kariéry na nich jednoducho nestačí. Budem musieť spraviť oveľa viac," povedal kontroverzný Balotelli pre portál goal.com.

Balotelli narážal na deväťročnú jednoznačnú dominanciu portugalsko-argentínskej dvojice, ktorá za posledných deväť rokov nepustila nikoho na post najlepšieho futbalistu daného roka. Messi zvíťazil v tejto kategórii päťkrát a Ronaldo štyrikrát.

Balotelli napriek nízkemu veku už vystriedal viacero klubov, avšak aj kvôli jeho častým excesom nikde nevydržal dlhšie ako tri roky. Inter Miláno, Manchester City, AC Miláno, Liverpool, teraz Nice a uvidíme, či po sezóne opäť zmení zamestnávateľa, a hlavne či stále zostane viac sústredený na futbal ako na všetko ostatné.