Main Content

Totti nie je hrdina, je to rímsky boh, hovorí bývalý tréner AS Rím

piatok, 26. máj 2017 11:09 | Autor: Squashmaster

Totti nie je hrdina, je to rímsky boh, hovorí bývalý tréner AS Rím
Totti nie je hrdina, je to rímsky boh, hovorí bývalý tréner AS Rím | zdroj: © TASR

Príbeh Francesca Tottiho je na dnešné pomery naozaj jedinečný. Celú svoju, viac ako 24-ročnú, kariéru odohral v drese jediného klubu- AS Rím. Teraz však už má 40 rokov a v nedeľu odohrá posledný duel za rímskych vlkov na domácom Stadio Olimpico proti Janovu. Zatiaľ nie je úplne jasné, či ešte bude chcieť legenda klubu pokračovať v aktívnej kariére v nejakom inom klube, ale pravdepodobne skôr nie.

"Pre fanúšikov AS Rím Totti nie je hrdinom, je Bohom. V klube pôsobil celý život. Pamätám si, že keď bol veľmi mladý z času na čas som sa prišiel pozrieť na jeho tréningy. Už vtedy som videl, že z neho bude skvelý futbalista. Bol naozaj fantastický, nielen pre AS, ale aj pre taliansku reprezentáciu. Ale pre AS Rím to je jednoducho legenda. Mal výbornú techniku, videl na ihrisku a strieľal veľa gólov. Rekordný počet jeho zápasov v drese AS Rím sa bude prekonávať len veľmi ťažko," okomentoval Tottiho pre goal.com bývalý tréner AS Rím Sven-Göran Ericsson, ktorý momentálne trénuje v Číne.

Za AS odohral Totti neuveriteľných 785 zápasov a strelil 307 gólov, pričom s tímom získal jeden taliansky titul, dva talianske poháre a ďalšie dva talianske superpoháre. Kam sa ale radí Totti v rámci najlepších hráčov histórie? Na túto otázku odpovedal Švéd Ericsson diplomaticky: "To je veľmi ťažká otázka. Máte Cristiana Ronalda, Lionela Messiho, Pelého, Johana Cruyffa a Diega Maradonu. Ale keď žijete v Ríme, tak pre všetkých fanúšikov je jasnou jednotkou Totti. Rozumiem tomu, pretože si to naozaj zaslúži," dodal  69-ročný tréner.