Main Content

Horúci prestupový artikel Tiemoue Bakayoko: Nemôžem posilniť PSG

piatok, 26. máj 2017 11:28 | Autor: Jakub Vaverka

Horúci prestupový artikel Tiemoue Bakayoko: Nemôžem posilniť PSG
Horúci prestupový artikel Tiemoue Bakayoko: Nemôžem posilniť PSG | zdroj: © TASR

Tiemoue Bakayoko v končiacej sa sezóne upútal prakticky všetky európske veľkokluby. Technicky zdatný stredopoliar dal o sebe vedieť v drese AS Monako, pričom už dlhé týždne sa špekuluje o tom, kam povedú jeho ďalšie kariérne kroky.

Tiemoue Bakayoko, o ktorého majú veľký záujem predovšetkým francúzsky vicemajster Paríž Saint-Germain a anglický šampión Chelsea FC, prehovoril pre  Canal Football Club. „Nemôžem odísť z Monaka a posilniť PSG. Je to nereálne, pretože my sme sa stali majstrami a oni skončili za nami. Nemôžem prestúpiť do mužstva, ktoré skončilo v tabuľke za nami.“

Bakayoko vyrástol v Paríži, pričom odmalička fandil PSG. Uplynulá sezóna však ukázala, že Monako sa dokáže Parížanom rovnať, a to aj napriek tomu, že do nových posíl zďaleka neinvestuje tak vysoké čiastky ako celok z hlavného mesta. „PSG je klub, ktorý mám v srdci, pretože som Parížan a odmalička som im fandil. Sú pre mňa ako rodina.“

Aj napriek tomu, že 22-ročný záložník chová k vicemajstrovi Ligue 1 značnú náklonnosť, vzhľadom na tieto vyjadrenia je veľmi málo pravdepodobné, že by Tiemoue prestupoval v rámci francúzskej najvyššej súťaže.

Schodnejšou cestou sa zdá byť odchod do inej krajiny. Obrovský interes o služby Bakayoka má už niekoľko týždňov londýnska Chelsea. Anglický šampión je ochotný za jeho služby zaplatiť 43 miliónov libier, pričom do kádra si ho mal vybrať samotný kouč Modrých Antonio Conte.