Main Content

OFICIÁLNE: AS Monaco vyhralo boj o jedného z najžiadanejších mladých stredopoliarov!

štvrtok, 25. máj 2017 10:33 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: AS Monaco vyhralo boj o jedného z najžiadanejších mladých stredopoliarov!
OFICIÁLNE: AS Monaco vyhralo boj o jedného z najžiadanejších mladých stredopoliarov! | zdroj: © TASR

Včera vo večerných hodinách oznámil nový francúzsky majster príchod veľmi zaujímavej a zároveň prvej letnej posily. Stal sa ňou Youri Tielemans z Anderlechtu, o ktorého bol zvádzaný tvrdý prestupový boj.

Belgický supertalent má stále len 20 rokov, no za prvý tím Anderlechtu Brusel odohral už ohromných 185 zápasov. Počítadlo odohraných stretnutí v drese „Fialiek“ sa však na tomto čísle zastaví. Mladý Youri bol dlhšiu dobu pod drobnohľadom agentov z celej Európy sa do svojich radov ho chceli získať kluby ako Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus či PSG.

Boj napokon možno prekvapivo vyhral francúzsky majster AS Monako, ktorý zdá sa už i istotou príde o jedného z dvojice Bakayoko/Fabinho. Tielemans prichádza na juh Francúzska ako veľmi vysoko hodnotený mladý stredopoliar, ktorý sa najlepšie cíti v strede zálohy a kvalitne dokáže podporiť ako defenzívu tak aj ofenzívu.

Youri sa blysol najmä v uplynulej sezóne, v ktorej odohral až 53 zápasov a prezentoval sa štatistikou 18 gólov a 15 asistencií, čo je na stredného záložníka úctyhodné. Ku „Kniežatám“ prichádza za 25 miliónov eur a je takmer isté, že do mladého perspektívneho kádra skvelo zapadne.

Čo treba vedieť o Youri Tielemansovi?

Meno: Youri Tielemans
Vek: 20 rokov
Národnosť: Belgičan
Výška: 1,77m
Aktuálny klub: AS Monako (zmluva platná do leta 2022)