Main Content

Hodnotenie našich hokejistov po zápase proti Švédsku

utorok, 16. máj 2017 16:24 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie našich hokejistov po zápase proti Švédsku
Hodnotenie našich hokejistov po zápase proti Švédsku | zdroj: © TASR

Proti Švédom sme síce hrali o čosi lepšie ako proti Rusku a USA, ale s ďalšou prehrou nemôžeme byť spokojní.

Július Hudáček – 4 -  Na zápas sa tešil, keďže si mohol zahrať proti svojmu brankárskemu vzoru, no spomínať naň asi nebude v najlepšom. Desať striel, tri góly a uvoľnenie miesta brankárskemu kolegovi. 

Jaroslav Janus -7 – Výmena brankára máva v hokeji často pozitívny psychický efekt a tak tomu bolo aj v tomto prípade. Nedá sa povedať, že by Hudáček vyrobil vyslovený kiks, no od nástupu Janusa do brány sme mali razom na brankárskom poste sebavedomého brankára, ktorý k zvýšenej aktivite vyburcoval aj zvyšok tímu. Janus zatiahol povestnú roletu a nepustil ani jeden gól. So šampionátom sa rozlúčil pozitívne, škoda, že len on, keďže ani jeho výkon nepomohol k bodom. 

Michal Sersen – 5,5 – Od začiatku zápasu pôsobil dobre pozične, preukazoval skúsenosti, pri góle Ekmanna-Larssona si ho Švéd trochu povodil, no treba si uvedomiť, akí hráči proti našim stáli. Michal pridal aj streľbu, keď so štyrmi streleckými pokusmi sa postaral prakticky o tretinu našich striel. 

Michal Čajkovský- 5 – Pracoval dobre v defenzíve, hoci si pripísal jednu mínusku. Doopredu nebol veľmi aktívny, no svoju pozíciu si zastal. 

Adam Jánošík –5,5 - V prvej tretine zaujal vysunutím Haščáka prihrávkou z vlastnej tretiny. Výborne zapracoval pri rodiacom sa prečíslení Švédov 3 na 1 za stavu 2:1. Odohral pomerne slušný duel, zrejme svoj najlepší na turnaji.

Peter Čerešňák – 4,5 – Toto nebol Petrov zápas. Vyrobil kiks pri našej presilovke, keď takmer Švédi zvýšili na 3:0. Landeskog ho tvrdo zrazil, čo takisto nepridalo na jeho pohode. Na majstrovstvách odohral aj lepší zápas.

Juraj Mikuš – 5- Vylúčenie za hákovanie, jeden plusový bod, nula chýb vedúcich ku gólu, nula striel či iných pozitívnych momentov v ofenzíve. Vzhľadom na výkony na turnaji, klasika. Očakávame viac.

Martin Gernát - 4– Obaja obrancovia z tejto formácie si pripísali dve trestné minúty. Pri tom Martinovom sme však paradoxne dali gól, preto mu to v tomto prípade nebudeme vyčítať. Inak mu však tento zápas mu príliš nevyšiel, všade bol o kúsok pozadu za šikovnými švédskymi útočníkmi. . 
Eduard Šedivý – bez známky – Hral prvé dve tretiny, pripísal si dve mínusky, potom už do hry nezasiahol.  

Vladimír Dravecký - 5– Pri rozohrávke pri našej presilovke dal súperovi puk ako na podnose, našťastie, Miklík zasiahol. Tieto dve mená sa ocitli v lepšej situácii, keď práve Dravecký prihrával Miklíkovi šikovnou prihrávkou pred bránu, no táto akcia neskončila gólom. Vlado si aj v tomto zápase pripísal dve mínusky a s celkovo 6 patrí v tomto ohľade k najhorším na turnaji.

Libor Hudáček – 5 – Zozačiatku hýril, ako legionár zo Švédska, proti „svojim“ aktivitou, no veľa nádejných situácií to neprinieslo. Ani v tomto zápase nevykúzlil nič zo svojho repertoáru, cení sa aspoň, že ostal bez dvojminútového trestu.

Michel Miklík –5,5 -V prvej polovici zápasu ho Bolo často vidieť v defenzívnej práci, čo nie je úplne žiadaný jav, ktorý však vyplynul z jasnej prevahy Švédov. Snaha o defenzívu sa u samotného hráča cení. V prvej tretine sa po Draveckého prihrávke ocitol sám pred brankárom, neprestrelil položené betóny. . Nanešťastie to bola jeho prvá aj posledná strela v zápase.

Andrej Šťastný – bez známky – Andrej sa v podstate v zápase len mihol, keď celkovo odohral len niečo vyše piatich minút. Odjazdil deväť striedaní, čo je však na nejaké komplexnejšie hodnotenie málo.

Mário Blizňák – 4,5 - Nedokázal zastaviť Nylandera pri úvodnom góle Švédov, tentokrát nebol až tak viditeľný v ofenzíve a sústredil sa viac na obranu. Dve mínusky však nie sú dobrým vysvedčením v tejto disciplíne.

Marcel Haščák – 5 – Ocitol sa vo veľkej šanci v brejku po pase od Jánošíka.Nedal, okamžite z protiútoku sme dostali prvý gól. Nebolo mu súdené na tomto turnaij streliť gól. Hoci sa do šancí dostával veľmi často, nedokázal ich využiť, čo ho líši od hokejovej elity.

Tomáš Hrnka – 5 – V zápase sa snažil, tlačil sa do brány, bol s Kudrnom v úniku, na viac to však nestačilo. 

Lukáš Cingel – 5,5 - Mal hneď v úvode šancu, keď sa po zachytenej švédskej rozohrávke sa ocitol pred Lundqvistom.V zápase ho bolo vidieť, avšak nejak výrazne sa nepresadil, naopak, ani nechyboval, takže taký priemer.

Andrej Kudrna –6 -  V prvej tretine sa s Hrnkom rútol do brejku, vystrelil, no opäť len „naverímvboha“ niekde do priestoru, kde je brankár najhrubší. Pracoval dobre v predbránkovom priestore. V druhej tretine mal pri presilovke šancu z tesnej blízkosti, nedokázal usmierniť puk. V tretej tretine však pekne unikol v oslabení a zaznamenal náš duhý gól. 

Matoušek – 6 – Asi ani on nečakal, že bude druhým nalepším strelcom Slovákov na turnaji s dvoma gólmi a že mu na to budú stačiť 4 strely za celý turnaj. Aj pri tomto góle sa k nemu dostal tak trochu náhodou, ale gól sa ráta akýkoľvek.

Pavol Skalický -5,5– Pri našom góle dobre zapracoval, nerozpakoval sa so strelou z otočky, Matoušek už mal pomerne jednoduchú úlohu. Na opačnej strane ihriska však váhal s rozohrávkou, čo takmer potrestal Joel Lundqvist. 

Jakub Suja – bez známky – Za desať striedaní sa toho veľa nedalo ukázať, ale ani počas pobytu na ľade veľmi nebolo čo hodnotiť. Úlohu si splnil, nedostali sme gól, keď bol na ihrisku, pripísal si aj jednu strelu, na známku to však nie je.

Tomáš Zigo – 5,5 - Pomerne veľká minutáž v tomto zápase pre Tomáša, keď odohral takmer 14 minút. Za stavu 3:2 mal veľkú šancu, škoda, že sa nepresadil. 

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon