Main Content

Kylian Mbappé mohol byť hráčom Chelsea, ale...

streda, 3. máj 2017 11:17 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: © TASR

Útočník Monaka Mbappé je bez väčších diskusií jedným z najžiadanejších hráčov v súčasnom futbale. Osemnásťročný talent sledujú prakticky všetky svetové veľkokluby. Málokto však vie, že šikovný mladík mohol obliekať dres Chelsea.

22 presných zásahov v 36 zápasoch v tejto sezóne je pre tínedžera Kyliana Mbappého , ktorý zažíva prvú sezónu medzi seniormi, naozaj výborná vizitka. Francúz bojuje s Monakom o triumf v domácej Ligue 1 aj v prestížnej Lige majstrov. Zaujímajú sa o neho veľkokluby aj médiá, jeho popularita stúpa závratným spôsobom.

Málokto však vie, že Mbappé nemusel obliekať dres AS Monako, ale mohol byť hráčom londýnskej Chelsea. Nechýbalo veľa. Anglický denník the Mirror tvrdí, že keď Kylian nastupoval pred štyrmi rokmi v regionálnom amatérskom tíme menom Bondy, začal sa o neho zaujímať spomínaný anglický veľkoklub.

V Bondy Mbappého trénoval jeho otec, pričom TheBlues núkali neznámemu klubu za služby vtedy 14-ročného chlapca 17 000 libier. Podľa dostupných správ medzi oboma celkami prebehli aj rokovania, vedenie Chelsea však nakoniec pre angažovanie súčasnej futbalovej hviezdy nerozhodlo.

Klub zo Stamford Bridge, ktorý je známy vynikajúcou sieťou skautov po celom svete sa vtedy pre prestup Kyliana Mbappého nerozhodol, pretože dal šancu svojím odchovancom Tammymu Abrahamovi a Dominicovi Solankemu. Nateraz ostáva otázne, ako by sa Mbappého príbeh vyvíjal, keby si miesto Monaka vybral The Blues.