Main Content

Alexandre Lacazette prezradil podmienky pre kluby, ktoré ho chcú získať

streda, 3. máj 2017 11:34 | Autor: Jakub Vaverka

Alexandre Lacazette prezradil podmienky pre kluby, ktoré ho chcú získať
Alexandre Lacazette prezradil podmienky pre kluby, ktoré ho chcú získať | zdroj: © TASR

Útočník francúzskeho Lyonu Alexandre Lacazette je každé prestupové obdobie spájaný s odchodom do iného klubu. Aktuálne to vyzerá, že reprezentant Les Bleus po konci prebiehajúceho ročníka definitívne zmení dres.

Alexandre Lacazette, ktorý v prebiehajúcom ročníku skóroval úctyhodných 30-krát v 39 zápasoch, je po štrnástich rokoch v drese Lyonu blízko k prestupu inam. Vo veľkom sa spomína jeho možný odchod do anglického Liverpoolu. Či sa však Francúz rozhodne práve pre Anfield Road je momentálne nejasné. V určitom ohľade to závisí práve od The Reds.

Slová jedného z najkvalitnejších kanonierov v Ligue 1 priniesol ​football.london. „Toto leto možno pôjdem na čerstvý vzduch a skúsim niečo nové. Som človekom, ktorý hľadá progres, či už vo futbale alebo osobnostne. Chystám sa pokračovať v tvrdej práci a budem veriť, že po sezóne prídu ponuky.“

Lacazette bol v januárovom prestupovom okne spájaný aj s londýnskym Arsenalom. Ani odchod ku Kanonierom však nie je v jeho prípade pravdepodobný. „Tím, do ktorého prestúpim by mal nastupovať v Lige majstrov a taktiež hrať dobrý futbal. Prihrávať si a tvoriť, nie iba nakopávať lopty na náhodu. V takom mužstve by sa mi nedarilo.“

Vzhľadom na to, že bombardér Olympiqueu Lyon chce nastupovať za klub, ktorý bude súčasťou Ligy majstrov, sú prestupové špekulácie, ktoré ho spájajú s Liverpoolom či Arsenalom, iba v rovine teórie. Premier League však nie je pre kvalitného zakončovateľa jedinou cestou. Interes  o jeho služby má byť aj v Primera División či Serie A.