Main Content

Z dedinského futbalu až do Fortuna ligy. Mladý futbalista Dunajskej Stredy si v najvyššej súťaži splní svoje sny (ROZHOVOR)

streda, 26. apríl 2017 09:06 | Autor: Silvia Petrašková

Z dedinského futbalu až do Fortuna ligy. Mladý futbalista Dunajskej Stredy si v najvyššej súťaži splní svoje sny (ROZHOVOR)
Z dedinského futbalu až do Fortuna ligy. Mladý futbalista Dunajskej Stredy si v najvyššej súťaži splní svoje sny (ROZHOVOR) | zdroj: © TASR

Nedávno hrával len v dedinských súťažiach, teraz svojimi výkonmi ťahá prvoligovú Dunajskú Stredu. 23-ročný futbalista Zoltán Kontár je pravým dôkazom toho, že ak človek chce a tvrdo na sebe pracuje, môže to dotiahnuť skutočne poriadne ďaleko! O svojej zaujímavej ceste až na samotné trávniky najvyššej slovenskej futbalovej súťaže i aktuálnom pôsobení v klube nám porozprával v krátkom rozhovore.

Tvoj futbalový príbeh sa začal doma v rodnom klube Potônske Lúky (okr. Dunajská Streda), neskôr v Orechovej Potôni. Ako si na svoje futbalové začiatky v týchto kluboch spomínaš?

Áno s futbalom som začínal doma a priviedol ma k nemu môj dedo, ktorý už ale nie je medzi nami, no na tie časy spomínam dodnes veľmi rád.

Nasledovala Petržalka, Šamorín a Ružinov až si sa ocitol v prvoligovej FK Senici. Ako hodnotíš svoje pôsobenie v senickom klube dnes?

Bola to veľmi dlhá a ťažká cesta do najvyššej súťaže. V Senici som strávil rok, ktorý hodnotím veľmi pozitívne. Za túto príležitosť som veľmi vďačný. No aj v nižších súťažiach som zažil veľa pekných chvíľ a to najmä v Petržalke.

Zo Senice nasledoval tvoj comeback domov do Dunajskej Stredy, kde ti ponúkli kontrakt do júna 2018...

Áno, zo Senice som išiel do Dunajskej Stredy. Záujme prišiel z oboch strán, klub ma tak neskôr kontaktoval a následne sme sa dohodli.

Len donedávna si svoje futbalové skúsenosti zbieral prevažne v nižších súťažiach. Tentoraz však nabrala tvoja kariéra úplne iný level. Hrať vo Fortuna lige je pre teba určite obrovskou skúsenosťou, ale na druhej strane zrejme i veľká zodpovednosť...

Je to skutočne iné hrať na amatérskej a na profesionálnej úrovni, ale toto bolo vždy mojim snom a som za to veľmi rád. Teraz sa chcem sústrediť už len na to, aby moja kariéra pokračovala dobrým smerom. Áno, je to väčšia zodpovednosť, no aj dobrá skúsenosť a za to som veľmi vďačný.

Zodpovednosťou pre samotnú Dunajskú Stredu sú však najmä víťazstvá a cenné body do ligovej tabuľky a to nielen na súperovej, ale najmä na domácej pôde pred vlastnými fanúšikmi a to dokonca na novučičkom štadióne...

Áno, chceme získať čo najviac bodov a umiestniť sa čo najvyššie v tabuľke, ale táto zmena je veľmi príjemná. Na novom štadióne sa nám hrá veľmi dobre a aj súperi si to užívajú, aj keď si myslím, že im sa u nás hrá o čosi ťažšie. (smiech)

Do konca súťaže máte na programe ešte niekoľko ligových zápasov. Ten najbližší podľa programu, odohráte na domácej pôde kde privítate FK Senicu. Ako Vy osobne vidíte počítanie svojho tímu do záverečného finišu súťaže?

Do konca nám ostáva ešte päť zápasov, ten najbližší je so Senicou. Urobíme maximu preto, aby sme sa umiestnili v tabuľke čo najlepšie, ale nepredbiehajme, to sa ešte uvidí. Ideme od zápasu k zápasu.

Tak Dunajská Streda ako aj ostatné tímy Fortuna ligy sa však cez víkend museli skloniť pre výkonmi nového majstra najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, futbalistov MŠK Žilina, ktorí pre túto sezónu už v predstihu získali svoj ďalší cenný majstrovský titul. Zaslúžene?

Majstra už máme a ja si myslím, že zaslúžene. Aj touto cestou by som chcel futbalistom MŠK Žilina srdečne pogratulovať k majstrovskému titulu.

A aké sú plány Dunajskej Stredy pre novú sezónu?

Tak to je ešte ďaleko, najprv sa pokúsime doklepnúť záver sezóny do úspešného konca, tak môžeme rozmýšľať o ďalšej sezóne.