Main Content

Smutný Radivojević: Slovensko, uč sa od Liberca ako robiť hokej

štvrtok, 20. apríl 2017 09:53 | Autor: Jakub Mihálik

Smutný Radivojević: Slovensko, uč sa od Liberca ako robiť hokej
Smutný Radivojević: Slovensko, uč sa od Liberca ako robiť hokej | zdroj: © TASR

Po troch rokoch v Liberci sa ešte pred finálovou sériou českej najvyššej súťaže rozhodol, že po sezóne sa s rodinou vráti domov do Trenčína. Finále proti Komete Brno bolo perfektnou príležitosťou, ako sa s Tigrami zo severu Čiech rozlúčiť trofejou.

V libereckom drese odviedol perfektnú prácu. Už v druhej sezóne sa stal asistentom kapitána, v tretej dokonca kapitánom úspešného libereckého tímu. Hoci v Slovane Bratislava, kde pôsobil predtým, sa mu ktovieako nedarilo a mnohí ho už odpisovali, v Liberci patril medzi najproduktívnejších hráčov. V 172 zápasoch si pripísal slušných 113 bodov. Dvakrát s tímom doputoval do finále play-off a raz ho dokonca vyhral. 

Nečudo preto, že keď po prehre s Kometou Brno, ktorá prisúdila titul moravskému klubu, predstúpil pred novinárov, známy hokejový srdciar len s obtiažami držal slzy. „Bolí to, samozrejme, že to bolí. Všetci sme si predstavovali, že by sme to mohli zakončiť inak, ale férovo musím uznať, že Kometa hrala výborne. Našli na nás recept, ktorý fungoval. Bolí to, keď vidíte súpera radovať sa, ale zase na druhú stranu, sezóna bola fantastická,“ hodnotil pre český Blesk Radivojević.

Špekuluje sa, že od novej sezóny cpomôže trápiacej sa Dukle, kde s hokejom začínal a kde si na 12 zápasov zahral v sezóne 2014-2015 pred tým, ako odišiel práve do Liberca. „Už minulý rok som po titule premýšľal nad tým, že zostanem doma, ale nakoniec som sa dohodol s Libercom o ročné predlženie zmluvy. Pred pár mesiacmi sme sa s rodinou rozhodli, že sa vrátime domov na Slovensko. Máme tri deti a už je náročné stíhať to. Zatiaľ však neviem, či budem pokračovať v hokejovej kariére,“ povedala dlhoročná opora reprezentácie. 

Tá však už kapitolu národného tímu uzavrela, preto ani momentálne trápiaci sa Cígerov tím nemôže počítať s jeho skúsenosťami. Slovenskí fanúšikovia ho tak možno uvidia len na tipsportligových klziskách, ak sa nakoniec rozhodne pre Duklu. 

V Dukle by mohol pomôcť svojim rozhľadom a skúsenosťami. Hral v NHL, vo Švédsku i v KHL, čiže troch najlepších ligách sveta. A stopu v ňom zanechal aj český tím. „Liberec je najlepšie fungujúci klub v Českej republike. Každému klubu na Slovensku by som odporučil, aby sa šiel pozrieť do Liberca. Či sa to týka taktickej prípravy, alebo tréningov. Liberec je v tomto dosť vpredu. Verím, že veľa tímov by si z neho mohlo vziať príklad."