Main Content

Dybala má veľmi neobvyklú prezývku. Vymyslel mu ju Paul Pogba

štvrtok, 13. apríl 2017 13:14 | Autor: Jakub Vaverka

Dybala má veľmi neobvyklú prezývku. Vymyslel mu ju Paul Pogba
Dybala má veľmi neobvyklú prezývku. Vymyslel mu ju Paul Pogba | zdroj: © TASR

Pred odchodom Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru Turín, tvoril tento Francúz úspešný tandem s Argentínčanom Dybalom. Po čase sa dostala na povrch zaujímavá prezývka, ktorú Pogba svojmu dnes už ex-spoluhráčovi vymyslel.

Paulo Dybala v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov potvrdil, že sa z neho stáva jeden z najlepších futbalistov na svete. Argentínsky reprezentant sa proti favorizovanej Barcelone presadil dvakrát a pri troche šťastia mohol siahať na hetrik. Juventus vyhral presvedčivo 3:0 a je jednou nohou v semifinále súťaže.

Portál The Sport Bible zverejnil zaujímavú prezývku, ktorou počas spoločného pôsobenia v Starej Dáme Paul Pogba počastoval argentínsku ofenzívnu hviezdu. Dnes už stredopoliar Manchestru United sa inšpiroval populárnym futbalovým simulátorom FIFA.

Pomenovanie Paula Dybalu však má ďaleko od tradičných prezývok, ktoré vznikajú pridaním pár písmen k priezvisku alebo krstnému menu hráča, prípadne ich skrátením. Francúz preukázal svoju kreativitu aj v tomto ohľade. „Volám Dybalu "štvorček R2". Je to kombinácia, ktorú stlačíte na PlayStation, keď volíte otočku a hneď potom strelu. On vždy dáva góly týmto spôsobom.“

S odstupom času sa javí Pogbova prezývka pre argentínskeho útočníka ako veľmi trefná, faktom totiž je, že väčšina gólov Paula Dybalu padá po šikovnej otočke a presnej strele k žrde. Obrancovia majú s Dybalovým zastavovaním veľký problém, vidieť sme to mohli aj v spomínanom štvrťfinále proti katalánskemu gigantovi.