Main Content

Škriniar vygumoval Icardiho. Internet je plný chválospevov na adresu mladého Slováka

utorok, 4. apríl 2017 13:04 | Autor: Dávid Lech

Škriniar vygumoval Icardiho. Internet je plný chválospevov na adresu mladého Slováka
Škriniar vygumoval Icardiho. Internet je plný chválospevov na adresu mladého Slováka | zdroj: © TASR

Milan Škriniar má za sebou jeden z najlepších zápasov svojej profesionálnej kariéry. Jeho perfektný výkon proti Interu Miláno teraz ospevujú v celom Taliansku.

Sampdoria Janov, zamestnávateľ 22-ročného stopéra Milana Škriniara, si v pondelok zmeral sily s talianskym veľkoklubom z Interu Miláno. Na ihrisku súpera dokázal zvíťaziť 2:1 a leví podiel mal na tom práve perfektný výkon slovenského reprezentanta, na ktorého adresu sa začali hrnúť samé chvály.

„‘Monštruózny‘ Škriniar. Sledujeme dlhé a postupné zlepšovanie sa najlepšieho Slováka do 21 rokov. Škriniar utíšil San Siro, vygumoval Inter a najmä Icardiho. Hoci sa snažíme iba ťažko možno nájsť tento rok taký dominantný výkon jedného hráča,“ ospevuje portál sampnews24.cm pondelkové predstavenie Slováka na slávnom štadióne San Siro.

Rovnaká stránka vychválila Slováka aj na sociálnej sieti Twitter, kde ho označila za najužitočnejšieho muža zápasu. „Obranný val, šikovný hráč, silný a rýchlo napredujúci: najužitočnejší hráč zápasvyu Inter – Sampdoria je pre nás Škriniar,“ rozplývali sa nad dominanciou odchovanca Žiliny.

Výkon rodáka zo Žiaru nad Hronom zaujal aj taliansky Eurosport: „Precízny, vždy všade včas a veľmi odolný pri rohových kopoch Interu,“ zhodnotili krátko jeho vystúpenie proti šiestemu najlepšiemu celku Serie A.

„Domáci“ portál Sampdoria News o Škriniarovi tiež písal ako o najlepšom hráčovi zápasu. „Bol to azda jeho najlepší zápas v Taliansku. Bol presný a spoľahlivý. Dokonale vie uplatniť svojich 187 centimetrov. Majestátny stĺp v obrane Sampdorie, nenahraditeľná figúrka na šachovnici trénera Marca Giampaola,“ velebila slovenského futbalistu stránka venujúca sa Sampdorii.

Jeho perfektné výkony si všimli aj fanúšikovia, ktorí zaplavili Twitter svojimi postrehmi. „Škriniar dnes hrá za Sampdoriu veľmi dobre,“ zhodnotil začínajúci žurnalista Cammy Anderson. „Milan Škriniar je v súbojoch 1 na 1 veľmi dobrý. Vždy ho vidím ako získa loptu,“ chválil Slováka fanúšik pod prezývkou „Démás.“

Objavili sa dokonca názory, ktoré by si priali vidieť nášho reprezentanta v kvalitnejšom klube. „Prvýkrát túto sezónu sledujem zápas Sampdorie. Milan Škriniar vyzerá ako dobrý hráč, nevzbudzuje záujem väčších tímov?“ pýta sa afc_steve. „Indo LiverpoolFC“ by rád Slováka videl čoskoro na Anfield Road: „Vyzerá to ako dobrá investícia pre LCB? Skúste Milana Škriniara zo Sampdorie.“