Main Content

Našli nástupcu Ronalda? Real pripravený ponúknuť 80 miliónov eur!

sobota, 18. marec 2017 10:53 | Autor: Jakub Mihálik

Našli nástupcu Ronalda? Real pripravený ponúknuť 80 miliónov eur!
Našli nástupcu Ronalda? Real pripravený ponúknuť 80 miliónov eur! | zdroj: © TASR

Real Madrid je pripravený ponúknuť obrovské peniaze za jedného z najlepších tínedžerov v súčasnom futbale.


Hoci ešte stále Cristiano Ronaldo plní úlohu ofenzívneho lídra, aj v Reale Madrid sú si vedomí, že donekonečna sa na jeho góly spoliehať nemôžu. Aj preto sa rok, čo rok špekuluje o tom, že Real Madrid čaká na hráča, ktorý by mohol jedného dňa prebrať rolu lídra Bieleho baletu. 
Prirodzene sa očakávalo, že túto úlohu preberie Gareth Bale, no waleská hviezda často laboruje so zranením a v lete oslávi už 28. Narodeniny, zatiaľ, čo Cristiano Ronaldo je len o štyri roky starší. A tak je možné, že “nového Ronalda” nájdu mimo súčasného kádra. 

Podľa španielskeho denníka AS, blízkeho madridskému klubu, Merengues chystajú 80 miliónov eur za Kyliana Mbappeho. Ešte len 18-ročná vychádzajúca hviezda očarila futbalovú verejnosť výkonmi v drese Monaka, ktoré tento týždeň spečatilo postup do štvrťfinále Ligy majstrov a stále vedie tabuľku Ligue 1. 

Útočník, ktorý len pred pár dňami dostal prvú reprezentačnú pozvánku do mužstva Francúzska,  bol už v minulosti v kontakte s Realom, keď ho v roku 2014 odporučil vedeniu Zinedine Zidane. Mbappe sa dokonca stretol so zástupcami Realu v Madride a stretol sa aj s Ronaldom, s ktorým by sa už v lete mohol ocitnúť v jednom tíme. 

Mbappe v tejto sezóne v 21 zápasoch Ligue 1 strelil 10 gólov a pridal aj góly v oboch zápasoch proti Manchestru City. V Arsenale hovoria o ňom ako o nástupcovi Thierryho Henryho, no zdá sa, že Real na poslednú chvíľu Wengerovi uchmatne novú ofenzívnu hviezdu.