Main Content

Bayern Mníchov a Liverpool zvedú v lete veľký prestupový boj

štvrtok, 16. marec 2017 13:01 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov a Liverpool zvedú v lete veľký prestupový boj
Bayern Mníchov a Liverpool zvedú v lete veľký prestupový boj | zdroj: © TASR

Tréner Liverpoolu, Jurgen Klopp, je podľa médií pripravený v lete získať mladú hviezdu z Nemecka, ktorá predstavuje obrovský potenciál do budúcnosti. Do cesty sa mu však postavil kormidelník Bayernu Carlo Ancelotti, ktorý vraj tiež urobí pre zisk tohto mladíka všetko, čo bude v jeho silách.

Jurgen Klopp je majstrom práce s mladými hráčmi, z ktorých dokáže postupne urobiť hviezdy svetového futbalu. V minulosti dokázal aktuálny tréner Liverpoolu s mladým kádrom Borussie Dortmund vyhrať dvakrát ligu, pohár a dokráčať až do finále Ligy majstrov, kde mu ale sen o najväčšej klubovej trofeji zmaril Bayern Mníchov. Podobne je to aj v tomto prípade, keďže protivníkom Kloppa v boji o letnú posilu Juliana Brandta je Ancelotti, tréner Bayernu Mníchov. Obaja majú radi dynamický a ofenzívny spôsob hry, k čomu môže prispieť aj mladá nádej nemeckého futbalu, ktorá aktuálne hráva za Bayer 04 Leverkusen.

Brandt, ktorý je odchovancom Wolfsburgu, odišiel vo veku 17 rokov do Leverkusenu, kde sa ihneď zaradil do prvého tímu. Hoci má aktuálne len 20 rokov, na profesionálnej úrovni odohral za „Werkself“ už 124 zápasov. Rodák z nemeckého mesta Brémy patrí k najväčším talentom nielen v Nemecku ale aj v medzinárodnom meradle. Ľavý krídelník sa napriek nízkemu veku prezentuje na ihrisku veľmi skúsené a jeho hlavnými zbraňami sú rýchlosť a technika, s čím zamotal hlavy nejednej obrane.

Kontrakt s Leverkusenom má platný do leta 2019, no to by nemalo byť prekážkou jeho prestupu. V nemeckých médiách sa rieši hlavne otázka, či si v lete zvolí Liverpool alebo Bayern. Zatiaľ čo v Bayerne by mohol postupne nadviazať na úspechy krídelných mágov Riberyho s Robbenom, v Premier League by jeho začiatky možno sprevádzala neistota a potreboval by čas na adaptáciu, s čím by mu ale pomohol starostlivý krajan Klopp.

Oba spomínané kluby vedia, že Julian Brandt predstavuje úspech do budúcnosti a plánujú to využiť čím skôr. Povráva sa, že jeho cena by sa mohla vyštverať až na 30 miliónov eur.