Main Content

3 faktory, ktoré môžu rozhodnúť o zotrvaní Griezmanna v Atléticu Madrid

štvrtok, 16. marec 2017 12:34 | Autor: Timotej Gašper

3 faktory, ktoré môžu rozhodnúť o zotrvaní Griezmanna v Atléticu Madrid
3 faktory, ktoré môžu rozhodnúť o zotrvaní Griezmanna v Atléticu Madrid | zdroj: © TASR

Antonie Griezmann sa podľa najnovších správ rozhodol zotrvať v klube Atlético Madrid a nevyužiť tak lákanie Manchestru United, ktorý mu núka rozprávkové podmienky na Old Trafforde.

Francúzsky útočník Antoine Griezmann je už dlhší čas považovaný za hlavný prestupový cieľ Manchestru United a ak by k tomuto obchodu prišlo v lete 2017, pravdepodobne by sa jednalo o najdrahší prestup v histórii futbalu.

25-ročný Antoine prišiel do Atlética Madrid v lete 2014 z Realu Sociedad a postupne sa vypracoval na jedného z najlepších ofenzívnych hráčov súčasnosti. Ťahúň francúzskej reprezentácie síce nezačal aktuálnu sezónu najideálnejšie, no pred záverom sezóny sa dostáva do výbornej formy, čo priťahuje pozornosť nielen Manchestru United.

Je pravda, že v Anglicku by Griezmann mohol ešte rozvinúť svoj potenciál a tiež by si finančne prilepšil, no nasledujúce 3 dôvody potvrdzujú, že aktuálne je pre Antoineho najlepšie Atlético.

Spoluhráči

25-ročný Francúz je medzi spoluhráčmi veľmi obľúbený a v kádri je 100% adaptovaný. Pôsobí v mužstve, ktoré je plné kvalitných hráčov, no najmä bojovníkov, ktorí v každom zápase nechajú na ihrisku okrem pľúc aj svoje „srdce”. Griezmann je považovaný za jeden z dôležitých článkov  tímového ducha a práve jeho prítomnosť na ihrisku je často označovaná ako rozdielová.

Diego Simeone

Argentínsky kouč zohráva v jeho rozhodnutí veľmi silnú úlohu, keďže má s Griezmannom skvelý vzťah. Aj keď herný štýl, ktorý Diego Simeone s mužstvom praktizuje, nie je vždy oku lahodiaci, dokáže vyhrávať trofeje, bojovať až do konca a každého hráča prinútiť vydať zo seba maximum.

Svetlá budúcnosť

Aktuálne majú „Rojiblancos“ vyvážený tím plný mladých superhviezd ako Jan Oblak, Carrasco, Saul, Koke či samotný Griezmann, ktorý o pár dní oslávi 26.narodeniny.

Ak sa nestane nič neočakávané, Altético nebude nútené predať svoje najväčšie klenoty a vyformuje sa tak veľmi silný káder, ktorý aj s potenciálnymi posilami môže do klubovej vitríny opäť priviesť tituly z La Ligy a možnože aj z Ligy majstrov.

Španielsky portál AS píše, že Griezmann je na teraz v Atléticu šťastný a neplánuje odísť. Kombinácia výborní spoluhráči a kamaráti v jednom, Diego Simeone a úspešné vyhliadky klubu do najbližších rokoch mu vraj postačujú na to, aby odmietol aj klub, akým je Manchester United.