Main Content

Zidan a Pavón v jednom. Sergio Ramos je najlepší hráč Realu

pondelok, 13. marec 2017 10:14 | Autor: Jakub Mihálik

Zidan a Pavón v jednom. Sergio Ramos je najlepší hráč Realu
Zidan a Pavón v jednom. Sergio Ramos je najlepší hráč Realu | zdroj: © TASR

Nie Benzema, Ronaldo či Bale. Real Madrid našiel svojho najväčšieho hrdinu tejto sezóne na opačnej strane ihriska.

Komentár Jakuba Mihálika

„Keď to urobí raz, nestojí to za reč. Keď to urobí dvakrát, môže to stále byť náhoda. Ak to však robí týždeň, čo týždeň, už na tom niečo bude,“ znel včera anglický komentár pri prenose, ktorý som pozeral v rámci zápasu Real Madrid – Betis Sevilla. 

Prebiehala 81. minúta. Real remizoval na domácej pôde 1:1 a zdalo sa, že nevyužije zaváhanie Barcelony na odpútanie sa na čele La Ligy. Prišiel však rohový kop a Real sa opäť mohol spoľahnúť na hrdinu, ktorý ho vytiahol zo šlamastiky už toľkokrát.

Sergio Ramos, hoci je stopér, je stroj na góly. Nie na tie za stavu 3 či 4:0. Na góly, ktoré vyhrávajú Realu body a trofeje. Za ostatné tri roky strelil vraj už 19 gólov, ktoré priniesli body, čiže v čase, keď Real prehrával alebo remizoval. Nepočítal som to, ale nečudoval by som sa. Veď len v tomto týždni zabezpečil Realu už druhé víťazstvo.

Los Blancos je klub raziaci koncept Galácticos. Ešte v časoch, keď Ramosov súčasný tréner hrával aktívne, bol tento koncept opisovaný ako koncept Zidanes y Pavónes, teda ofenzívnych megahviezd ako Zidane, ktoré dokázali rozhodovať veľké zápasy a prinášať klubu milióny cez marketing, na druhej strane stáli Pavonovia, nenápadní pracanti v defenzíve, ktorí mali dať príležitosť vyniknúť hviezdam vpredu. 

Keď Real kupoval Ramosa, nechcem povedať, že z neho mal byť zrovna Pavón, no len málokto čakal, že bude pre Real tak dôležitý ako hráči Zidanovho typu. V čase keď Benzema už vyše roka funguje akobyna ručnej brzde, keď Ronaldo zahodíe aj takú príležitosť, z ktorej by ešte pred dvoma rokmi dal dva góly, keď Bale viac pauzuje pre zranenie či vlastnú hlúposť a keď James, Isco a ďalší si nie sú istí miestami v zostave, je Sergio Ramos najväčšia gólová zbraň Realu Madrid. Ich najužitočnejší hráč. Najlepší stopér na svete.