Main Content

Wenger v zime odmietol lukratívnu ponuku. Stal by sa najlepšie plateným trénerom na svete

štvrtok, 2. marec 2017 12:11 | Autor: Timotej Gašper

Wenger v zime odmietol lukratívnu ponuku. Stal by sa najlepšie plateným trénerom na svete
Wenger v zime odmietol lukratívnu ponuku. Stal by sa najlepšie plateným trénerom na svete | zdroj: © TASR

Tréner Arsenalu Londýn, Arsene Wenger, dostal podľa britského portálu telegraph.uk luxusnú ponuku na nový angažmán, no napriek rozprávkovým podmienkam ju odmietol.

Dnes už 67-ročný Wenger sa Arsenalu ujal ešte v roku 1996 a v jeho službách je už viac než 20 rokov. Za poslednú dobu sa ale na Francúza vznieslo mnoho kritiky, najmä po vysokej porážke od Bayernu Mníchov v osemfinále Ligy majstrov, kedy „The Gunners“ padli v Allianz Aréne v pomere 5:1.

Wengerove taktiky sú podľa britských médií zastarané a klubu z Emirates Stadium už nemá čo ponúknuť.

Wengerov kontrakt s Arsenalom má pritom platnosť len do konca tejto sezóny. Špekulácie o odchode nedávno načal samotný Arsene týmto vyhlásením: „Budúcu sezónu budem ešte určite trénovať, či už Arsenal, alebo niekoho iného.“

Majster svojho remesla drží Arsenal veľmi dlhé obdobie na najvyššej úrovni a vo futbalovom svete má Wenger silné meno, čo v zime plánovali využiť Číňania. Telegraph informuje o záujme dvoch nemenovaných klubov z najľudnatejšej krajiny sveta, ktoré sa počas zimného prestupového okna pokúsili zlákať francúzskeho kouča do tamojšej Chinese Super League.

Arsene Wenger ale túto ponuku rázne odmietol napriek tomu, že po potenciálnom podpise zmluvy by si ročne prilepšil o astronomických 30 miliónov libier. To, že čínske lákanie na peniaze nepozná hranice, je čistý fakt, ktorý potvrdzuje aj ponuka Wegnerovej zmluvy, ktorá by z neho urobila nekompromisne najlepšie plateného trénera na svete.