Main Content

Blíži sa duel Pogba vs. Pogba: Kto je Florentin?

streda, 15. február 2017 14:57 | Autor: Jakub Vaverka

Blíži sa duel Pogba vs. Pogba: Kto je Florentin?
Blíži sa duel Pogba vs. Pogba: Kto je Florentin? | zdroj: © TASR

Už zajtra je v Európskej lige na programe prvé šestnásťfinálové kolo, Manchester United narazí na francúzsky celok AS Saint- Etienne. Táto konfrontácia bude veľmi zaujímavá predovšetkým z pohľadu rodiny Pogbovcov. Proti sebe totiž nastúpia bratia Paul a Florentin.

Manchesterský Pogba, francúzsky reprezentant Paul, je aktuálne najdrahším futbalistom histórie a patrí medzi najkvalitnejších stredopoliarov na svete. Bližšie ho predstavovať nie je potreba. Zato jeho starší brat Florentin je zaujímavou persónou, ktorú však bližšie pozná málokto.

Portál 90min.com sa pred vzájomným súbojom Pogbovcov sústredil na predstavenie menej slávneho z bratskej dvojice. Florentin, po vzore svojho súrodenca Paula má taktiež veľkú záľubu v extravagantných účesoch. V Ligue 1 ho možno takmer každý týždeň vidieť s iným strihom, prípadne inou farbou vlasov.

Florentin Pogba je defenzívny univerzál, dokáže zahrať na pozícii stredného obrancu, no jeho preferovaná pozícia je ľavý obranca. Na tomto poste hráva aj v prebiehajúcom ročníku pod vedením kouča Saint-Etienne Christophea Galtiera.

Vzhľadom na miesto na ihrisku, kde obaja Pogbovci operujú, je málo pravdepodobné, že ich na Old Trafford uvidíme v častých osobných súbojoch. Florentin s týmto tvrdením nesúhlasí. „Možno ho budem musieť kryť ja. Možno budem brať Ibrahimoviča alebo niekoho iného, ale pravdepodobne môjho brata. Je to logické, poznám ho najlepšie. S rovnakým odhodlaním by som však nastúpil proti komukoľvek inému.“

Málokto vie, že Florentin a Paul majú ďalšieho brata. Mathias Pogba je dvojičkou Florentina a hráva ako útočník v holandskom tíme Sparta Rotterdam. V minulosti si zahral aj v talianskej Pescare či anglickom Wrexhame.

Paul Pogba je reprezentantom Francúzska, Florentin sa rozhodol reprezentovať Guineu. Na konte má momentálne 12 štartov v národnom drese, jeho dvojička Mathias o desať menej. Dôvodom rozdielnej národnosti je fakt, že zatiaľ čo záložník Manchestru United sa narodil na predmestí Paríža, Florentin a Mathias sa narodili v guinejskej metropole Conakry, o tri roky skôr.