Main Content

Začala sa vojna medzi LeBronom Jamesom a Charlesom Barkleym?

piatok, 3. február 2017 11:39 | Autor: De Fa

Začala sa vojna medzi LeBronom Jamesom a Charlesom Barkleym?
Začala sa vojna medzi LeBronom Jamesom a Charlesom Barkleym? | zdroj: © TASR

A už dosť! Povedal si LeBron James a bez servítky opätoval útoky na jeho osobu od Charlesa Barkleyho. To okamžite strhlo vlnu diskusii o tom, či Jamesove vyjadrenie nebolo cez hranicu a či sa nenechal zbytočne vyprovokovať.

LeBron James je podľa viacerích odborníkov najlepší basketbalista sveta. Sedemnásobný účastník finále NBA v rade, štvornásobný najužitočnejší hráč ligy a trojnásobný šampión NBA. Nie je veľa hráčov, ktorí by sa vedeli pochváliť niečím podobným. Avšak aj napriek tomu sa približne pred týždňom verejne posťažoval do médií, že jeho tím sa potrebuje posilniť. Na toto vyjadrenie následne reagoval Charles Barkley v relácii Inside the NBA, ktorá sa vysiela na TNT a teší sa veľkej popularite.

Sir Charles nazval Jamesové vyjadrenia v médiách za nevhodné a taktiež povedal, že James je ufňukanec. „Cleveland Cavaliers mu dali všetko o čo si požiadal. Utrácajú najviac peňazí v ligovej histórii. Chcel aby si udržali J.R. Smitha, tak to urobili a zaplatili mu to, čo si žiadal. Chcel taktiež aby v tíme zostal Shumpert, tak zaplatili aj jeho. Priviedli mu do tímu Kyle Korvera. James je najlepším hráčom na svete. Prečo chce všetkých dobrých hráčov do svojho tímu? Nechce sa mu už viac súťažiť? Je to úžasný hráč, avšak je momentálne úradujúci šampión NBA... Má po svojom boku Kyrie Irvinga a Kevina Lovea. Načo chce ešte niekoho iného? To už naozaj nechce súťažiť? To chce byť neustále favoritom na zisk titulu? Naozaj ma to vytáča do nepríčetnosti, že hráč takých kvalít ako je on, už nechce súperiť s druhými,“ vysvetľoval Barkley.

Keď následne konfrontovali média LeBrona Jamesa po prehre s Dallasom Mavericks s týmto vyjadrením Barkleyho, ten to pravdepodobne už neuniesol a nereagoval príliš diplomaticky, ako to je u neho zvykom: „Nemienim už viac trpieť to ako sa snaží zneuctiť môj odkaz. Ja nie som ten, kto niekoho podrazil. Nikdy som nenapľul na dieťa. Nikdy som nemal nesplatený dlh v Las Vegas. Nikdy som nepovedal, že ´Ja nie som vzorom pre nikoho´. Nikdy som neprežúroval celý víkend v Las Vegas a potom som sa prišiel predvádzať na nedeľný zápas hviezd. Všetko čo robím po celú svoju kariéru, je to, že reprezentujem NBA tým najlepším spôsobom. Štrnásť rokov, nikdy som sa nedostal do problémov. Rešpektujem túto hru. Zapíšte si to.

Taktiež sa vyjadril na adresu Barkleyho aj slovami, že je to „Hater“ a pýtal sa, „Na základe čoho je Barkleyho názor braný ako fakt? Na základe toho že pôsobí v televízii? Kašlem na Charlesa Barkleyho. Som už unavený z toho, že si musím hrýzť do jazyka,“  celý tento svoj výstup odľahčil prirovnaním „Teraz je v meste nový šerif!

James a Barkley majú za sebou už dlhú históriu kritických komentárov, avšak tento krát to už eskalovalo až na toľko, že momentálne sa utvorili dva tábory podporovateľov jednej či druhej strany.  Predpokladá sa, že táto prestrelka ešte neskončila a v ďalšej relácii relácie Inside the NBA si Charles Barkley nenechá utiecť príležitosť vyjadriť sa na tento Jamesov útok na jeho osobu.

Každopádne nám nezostáva nič iné ako celú situáciu sledovať a vytvoriť si o tom vlastný názor. Na jednej strane je pravda, že LeBron James je od svojho vstupu do NBA jeden z najdiskutovanejších hráčov v histórii ligy a mimo palubovky sa mu podaril len jeden veľký prešľap a to bolo jeho kontroverzné „The Decision“ mediálny humbuk spojený s prestupom do Miami Heat (aj keď to malo charitatívny úmysel, nakoniec to Jamesovi dosť uškodilo). Na kontroverzne vyjadrenia Charlesa Barkleyho si už väčšina hráčov zvykla, keďže práve takéto komentáre zvyšujú rating sledovanosti a práve za to je Sir Charles platený. Netypické v tejto situácii je však to, že nikdy nešlo o osobné útoky aké vo svojom vyjadrení predviedol práve James.