Main Content

Kevin Durant a Stephen Curry mali spoločný rozhovor. Zdá sa, že si všetko medzi sebou vyjasnili

utorok, 31. január 2017 12:02 | Autor: De Fa

Stephen Curry a Kevin Durant
Stephen Curry a Kevin Durant | zdroj: © TASR

Stephen Curry je späť. Aj tak by sa dali jednoducho charakterizovať jeho výkony v posledných zápasoch. Suverenita, ľahkosť, kreativita a jedinečnosť zdobili úradujúceho najužitočnejšieho hráča minulej sezóny a zdá sa, že Steph opäť našiel svoju stratenú formu.

Na túto skutočnosť upozornil v nedávnom rozhovore aj Curryho najnovší spoluhráč Kevin Durant, ktorý si všimol, že po jeho príchode v prvých 30 zápasoch nebol celkom vo svojej koži. Rolu v tomto pomalšom štarte spôsobilo určite aj zapracovanie Kevina Duranta do herného konceptu tímu Warriors.

Podľa Durantových slov absolvovali v posledných týždňoch spolu s Currym viaceré rozhovory, v ktorých sa rozprávali o tréningoch aj zápasoch a naladili sa na rovnakú úroveň, čo im dosť pomohlo. Durant sa snažil Currymu vysvetliť, aby sa vrátil do svojich starých koľají a že on bude ten, ktorý sa mu prispôsobí.

Povedal som mu to na rovinu. ´Nerob si o mňa starosti. Jednoducho hraj svoju hru a ja prídem na to ako sa ti prispôsobiť. Si hnacím motorom tohto tímu a ja to plne rešpektujem a som si toho vedomý. Neprišiel som sem, aby sa všetko, na čom ste pracovali, zmenilo a začalo sa všetko točiť okolo mňa. Som v tejto hre už dostatočne dlho na to, aby som vedel, ako mám skórovať. Viem taktiež ako sa dostať k lopte. Jednoducho choď na palubovku a hraj svoju hru.´ Zdá sa mi, že mu to pomohlo a začal opäť hrať svoju hru,“ povedal Durant pre ESPN o svojom dialógu s Currym.

V nedávnom zápase proti Clippers, ktorý sa skončil deštrukčnou výhrou Warriors 144-98, Curry zaznamenal 43 bodov pri streľbe 15 z 23 s poľa pričom premenil 9 trojbodových pokusov.

Aby som to trocha skrátil, povedal mi, aby som s nim počítal a bol agresívny,“ opísal celú situáciu aj Steph Curry. „Tieto priame rozhovory sú dobré na to, aby sa budovala medzi nami chémia a kamarátstvo počas sezóny. Pomôže nám to pochopiť, čo každý z nás potrebuje počuť, aby sa stal lepším spoluhráčom a osobnosťou v tíme. Je to o tom, aby sme sa sústredili len na to podstatné a kryli si vzájomne chrbát. Každý občas potrebuje takéto povzbudenie počas dlhej a náročnej sezóny.

Curry uznal, že takéto povzbudenie od Duranta ho potešilo a bol rád že sa k tomu odhodlal, no zároveň mal pocit, že to nemusel KD spraviť a že by na to časom prišiel.

Mal som pocit, že som sám seba motivoval na to, aby som to všetko spracoval a našiel tú správnu cestu. Avšak keď ťa to príliš zožiera a neustále si premietaš v hlave, ako by to mohlo byť najlepšie, občas pomôže aj pohľad z druhej strany a dozvedieť sa, ako to vidia druhí ľudia. Nehovoriac o tom, keď ten čo ti ponúkne pohľad z inej perspektívy je človek, ktorý tejto hre odovzdáva toľko, čo ja. Ako som už povedal, posunie nás to určite dopredu.

Golden State Warriors sa v posledných týždňoch viditeľne herne zlepšilo, a vidieť to aj v zápasoch s top tímami NBA. Stále je však priestor na to, aby sa zlepšovali a to je tá strašidelná stránka veci, ktorej sa obávajú všetci súperi tohto tímu.