Main Content

James stále cíti, že môže vyhrávať tituly. Tlačí preto vedenie Clevelandu k väčšej aktivite

utorok, 31. január 2017 11:57 | Autor: De Fa

James stále cíti, že môže vyhrávať tituly. Tlačí preto vedenie Clevelandu k väčšej aktivite
James stále cíti, že môže vyhrávať tituly. Tlačí preto vedenie Clevelandu k väčšej aktivite | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že Cleveland Cavaliers je úradujúcim šampiónom NBA, jeho aktivita v rámci prestupových špekulácií je enormná. Svedčí to o tom aj to, že najlepší tím Východnej konferencie stále vidí medzery na svojej súpiske a hľadá optimálnu posilu, ktorá by dokázala v prebiehajúcej sezóne okamžite zapadnúť a prispieť k zlepšeniu.

Na tento problém neustále upozorňuje LeBron James, ktorému sa aj napriek tomu, že partia bojovníkov okolo neho patrí k najlepším tímom ligy, verejne tlačí vedenie Cavaliers k zmene v kádri a majiteľa Dana Gilberta kritizuje za to, že nie je ochotný do tímu investovať viac peňazí. Nie je tajomstvom, že v takýchto situáciách má najlepší basketbalista planéty navrch a takmer vždy si presadí svoje. James takýmto spôsobom upozorňuje na to, že nie je všetko také priaznivé ako sa javí a svedčila o tom aj posledná bilancia tímu Cavs keď z posledných 10 zápasov prehrali celkovo 7 krát. Z jeho posledných vyjadrení jasne cítiť, že aj keď je Cleveland Cavaliers výborný tím, nie je najlepším v porovnaní s top tímami zo Západu. Najväčšou hrozbou neustále zostávajú Golden State Warriors a San Antonio Spurs.

LeBron James po nedávnej prehre s New Orleans Pelicans, ktorým chýbala ich najväčšia hviezda Anthony Davis, pre denník Akron Beacon už nedokázal ovládnuť svoje emócie a prehlásil: „Nie sme vôbec lepším tímom ako v minulom roku, čo sa týka personálneho obsadenia v tíme. Samozrejme sme ťažko zdolateľný tím, no ja len za seba dúfam, že naša organizácia a vedenie sa neuspokojí iba s týmto konštatovaním. Stále verím, že sme sa neuspokojili. Bolo to ´sakra´ ťažké, aby sme sa k tomu prepracovali, tak naozaj dúfam, že sme sa neuspokojili.

James sa ďalej posťažoval na to, že v tíme sa nemôžu spoliehať len na jeho kreativitu a kreativitu Kyrie Irvinga. Už dávnejšie vedenie upozorňoval na to, že im chýba ešte jeden skúsený tvorca hry. Jeho prosby neboli doteraz vypočuté, a počas sezóny vedenie dokázalo získať ďalšieho elitného strelca Kyle Korvera. Aj keď James túto posilu ocenil a privítal hu s otvorenou náručou, stále si stál za svojim tvrdením.

Nemám čas na to, aby som mrhal časom. Budem mať na konci roka 33 a preto nemôžeme strácať čas. To je to na čo stále upozorňujem. Ak by som cítil, že ja osobne sa už necítim dostatočne silný fyzicky a psychicky na to, aby som viac bojoval o majstrovský titul, tak potom by som nemusel riešiť tento problém. Takže dokedy nenastane táto situácia a vyzerá to, že v mojom prípade to ešte chvíľu potrvá, dovtedy.....“ (James nedokončil vetu a rečou tela naznačil, že sa už k tejto téme vyjadrovať nebude).

Po tomto menšom mediálnom zemetrasení sa rozprúdila vlna diskusií, či LeBron James zas neprekročil určitú líniu a zachoval sa nekorektne k vedeniu tímu a majiteľovi, nakoľko Cavaliers urobili cez leto všetko možné, aby zastabilizovali majstrovský tím. So svojim 127 miliónovým rozpočtom sú na prvom mieste spomedzi všetkých tímov v NBA.

Podľa viacerých informácii všetok tento tlak vedie k tomu, aby Cavaliers angažovali skúseného hráča, ktorý dokáže nahradiť Irvinga počas prebiehajúcej sezóny, aby si tento mladý rozohrávač oddýchol pred Play-off. Malo by ísť o súčasť stratégie, ktorá by mala jadro tímu odbremeniť od enormnej zápasovej záťaže v základnej časti sezóny a ušetriť sily do bojov o majstrovský titul bez toho, aby stratili líderskú pozíciu vo svojej konferencii a zachovali si výhodu domáceho prostredia do Play-off bojov.