Main Content

Cleveland hľadá ďalšiu posilu, ktorou odbremení najväčšie hviezdy

piatok, 20. január 2017 11:33 | Autor: De Fa

Cleveland hľadá ďalšiu posilu, ktorou odbremení najväčšie hviezdy
Cleveland hľadá ďalšiu posilu, ktorou odbremení najväčšie hviezdy | zdroj: © TASR

Tím Clevelandu Cavaliers sa aj napriek tomu, že je úradujúcim šampiónom ligy, chce posilňovať. Dôvodom je určite fakt, že ich najväčší konkurent Golden State Warriors cez leto na súpisku tímu dokázal priviesť Kevina Duranta a dali dokopy štyroch hviezdnych hráčov.

Ak sa pozrieme na súpisku tímu Cavaliers v tejto sezóne, zistíme že vedeniu sa podarilo udržať všetky dôležité súčasti tímu po kope a tak zmaximalizovať šancu na úspech, keďže hráči už spolu odohrali minimálne jednu plnú sezónu.

Jednou z kľúčových vecí pre dosiahnutie úspechu v NBA je stabilizácia tímu. Cleveland Cavaliers si je vedomý toho, že takto silný káder sa ešte nepodarilo zostaviť, avšak aj napriek tomu je ešte priestor pre vylepšovanie. Dôvodom je aj už spomenutá skutočnosť, že Warriors priviedli do svojho kádra Kevina Duranta a v minuloročnom Finále NBA premrhali vedenie 3-1 nad Cavaliers a v poslednom siedmom zápase série boli viac ako vyrovnaným súperom a len malé chyby ich delili od obhajoby titulu.

Na nedávnej tlačovke, pri príležitosti oficiálneho predstavenia novej posily Cavaliers – Kyle Korvera, sa generálny manažér David Griffin nechal počuť, že jeho tím potrebuje ešte jednu posilu, aby nadobro zlepšili svoj tím a boli pripravení na všetko.

Je to niečo, čoho sme si veľmi dobre vedomí a ak by sa nám v tomto smere podarilo uspieť, tak by sme dokázali odbremeniť Kyrie (Irvinga) a LeBrona (Jamesa) ako našich primárnych tvorcov hry. Takže ak by sa vyskytla šanca to zrealizovať, určite by sme neváhali a išli by sme do toho. Nebavíme sa tu čisto o rozohrávačovi, ale my proste potrebujeme hráča, ktorý by dokázal tvoriť hru,“ povedal Griffin na margo hráča, ktorého hľadajú.

Po príchode Kyle Korvera do tímu Cavaliers sa LeBron James vyjadril pre médiá, že aj napriek tomu, že Kyle je obrovská pomoc, jeho tím potrebuje ešte rozohrávača. Aj napriek tomu, že v tíme je Kyrie Irving a nováčik Kay Felder ktorý ešte naberá skúsenosti a učí sa tak povediac „za jazdy“, LeBron James túto situáciu prirovnal k tímom v NFL (p.a. americký futbal) kde tímy majú na súpiske vždy troch quaterbackov (p.a. rozohrávačov), v prípade nečakaných situáciách.

Budem sa možno opakovať, ale verím že Kyle (Korver) nám dáva príležitosť vytvárať iné ofenzívne príležitosti v inom smere, aké sme boli schopní produkovať do teraz a vytvára to priestor na to, aby sme nemuseli zapájať týchto našich dvoch tvorcov hry čím im dávame akúsi voľnosť. Je zrejmé, že tréner Tyronn Lues ž predtým skúšal iné varianty a podarilo sa mu zopár kreatívnych variácii, do ktorých zapojil Kevina Lovea, aby dirigoval ofenzívu. Avšak z dlhodobejšieho hľadiska sme si vedomí, že potrebujeme viac tvorivosti v hre a je lepšie mať na palubovke čo najviac inteligencie pokiaľ ide o rozhodovanie v určitých situáciách. Snažíme sa proste zlepšovať náš tím v každom smere,“ dodal na záver David Griffin.

Pravdou je, že príchod Kyle Korvera bol z veľkej časti vynútený zranením J.R. Smitha, ktorý musel podstúpiť operáciu palca a tímu bude chýbať najmenej šesť týždňov a Cavaliers potrebovali pokryť dočasne túto pozíciu. Nakoniec však dostali príležitosť získať elitného ostrostrelca a Korver sa stal nielen adekvátnou dočasnou náhradou, ale aj hráčom, s ktorým Cavs chcú počítať do budúcna.

O tom, že obhajca titulu potrebuje ďalšieho rozohrávača sa začalo hovoriť po tom, čo ich tretí rozohrávač Mo Williams kvôli zdravotným problémom stále uvažoval o konci kariéry a prakticky na súpiske tímu bol stále len pre svoj platný kontrakt. Podľa posledných informácii, má tím Cavaliers zaostrené na dvoch rozohrávačov, ktorých situáciu stále monitoruje a malo by ísť o Maria Chalmersa (zotavuje sa po operácii achillovej päty) a Rajana Ronda (nespokojný vo svojom pôsobisku Chicago Bulls).