Main Content

16-ročný brankár Trnavy bol na skúške vo West Hame. Nemusí byť posledným Slovákom u ''kladivárov'' (ROZHOVOR)

streda, 18. január 2017 13:31 | Autor: Silvia Petrašková

16-ročný brankár Trnavy bol na skúške vo West Hame. Nemusí byť posledným Slovákom u ''kladivárov'' (ROZHOVOR)
16-ročný brankár Trnavy bol na skúške vo West Hame. Nemusí byť posledným Slovákom u ''kladivárov'' (ROZHOVOR) | zdroj: archív Emil Kovarovič

Talentovaný slovenský brankár FC Spartak Trnava Matej Miček bol nedávno na testoch v londýnskom West Hame United. Po ich absolvovaní nám v krátkom rozhovore pre portál sport7.sk poskytol o tejto futbalovej skúške viac informácii licenčný agent FIFA a jeho zástupca Emil Kovarovič.

Pán Kovarovič, prezraďte nám kedy a akým spôsobom vlastne prišla do trnavského klubu pozvánka pre Mateja Mičeka na skúšku k londýnskym „kladivárom"?

Začiatkom novembra mi zavolal tréner brankárov z West Hamu United a povedal mi, že hľadá mladého brankára pre ich akadémiu, navrhol som im Mateja Mičeka, následne prišla pozvánka. 

Čo všetko Matej počas svojho štvordňového pobytu vo West Hame United absolvoval?

Absolvoval špeciálne brankárske tréningy, tréningy s U18 a s rezervou A-mužstva.

Okrem iného mal možnosť vraj na vlastné oči sledovať víťazný zápas anglickej Premier League West Ham United proti Burnley (1:0). Ako sa mu na spomínanom zápase páčilo?

Zápas sa mu veľmi páčil, bol na ňom aj so svojim otcom. Spolu si mali možnosť pozrieť nový štadión, klubový fan shop a jedinečnú atmosféru spomínaného zápasu anglickej Premier League.

Bol Matej so svojou skúškou v Anglicku spokojný?

Matej bol so skúškou spokojný, zažil nový štýl tréningov, života a dostal nový impulz pre ďalší tréning. 

V prípade jeho angažovania by od leta 2017 mohol byť skutočne súčasťou akadémie tohto londýnskeho klubu. Zanechal podľa Vás Matej v Londýne dobrý dojem?

Matej zanechal veľmi dobrý dojem, ale až v najbližších dňoch sa dozvieme, aké bude hodnotenie zo strany West Hamu United a či ponúkne Matejovi zmluvu. Keďže poznám riaditeľa akadémie viac ako 14 rokov, je pochopiteľné, že spolu komunikujeme pravidelne o talentovaných hráčoch zo stredoeurópskeho trhu a spoločne máme v „hľadáčiku“ aj iných slovenských hráčov.

Mohli by ste uviesť konkrétne mená?

Sú medzi nimi aj niektorí hráči, ktorí koncom novembra absolvovali mnou organizovaný kemp v Trnave za účasti dvoch trénerov z West Hamu United. Menovite napríklad Sebastián Nebyla. V minulom roku som žil v Londýne a futbalové zápasy som intenzívne navštevoval. Mal som množstvo stretnúť sa s rôznymi klubmi ohľadom hráčskeho trhu zo stredoeurópskeho priestoru, preto nevylučujem pozvanie pre ďalších slovenských hráčov do rôznych anglických klubov.