Main Content

Web NHL.com: Medzi najväčšími nádejami aj slovenský útočník

nedeľa, 25. december 2016 17:34 | Autor: Dávid Lech

Web NHL.com: Medzi najväčšími nádejami aj slovenský útočník
Web NHL.com: Medzi najväčšími nádejami aj slovenský útočník | zdroj: © TASR

Už zajtra odštartujú dlho očakávané MS do 20 rokov, na ktorých sa predstavia najväčšie mladé hokejové talenty, ktoré nehrajú v NHL. Do elitného klubu 10 najväčších nádejí pred budúcoročným draftom sa dostal aj slovenský reprezentant.

Len nedávno svetlo sveta uzrela informácia, že očakávaná jednotka draftu 2017, Nolan Patrick, sa kvôli zdravotným problémom nezúčastní juniorských majstrovstiev sveta. Oficiálna stránka NHL zverejnila výber desiatich najtalentovanejších mladíkov hrajúcich na MSJ pred budúcoročným draftom.

Do výberu sa dostal aj slovenský hokejista Adam Ružička. Len 17-ročný Bratislavčan v aktuálnom ročníku oblieka dres tímu Sarnia Sting, kde v 32 stretnutiach v OHL pozbieral 22 kanadských bodov za bilanciu 12+10. Posledné roky hokejovo vyrastal v Česku, odkiaľ sa v lete rozhodol odísť do zámoria, kde by sa mohol pred očami skautov NHL viac zviditeľniť.

Zatiaľ sa mu to darí. „Ružička zaznamenal 2 góly a 4 body v 4 zápasov ako kapitán Slovenska na augustovom Memoriáli Ivana Hlinku. V jeho prvej sezóne v Severnej Amerike v drese Sarnie v Ontario Hockey League preukazuje dobré ruky a rýchlu strelu. V 32 zápasoch strelil 12 gólov a pozbieral 22 bodov,“ píše oficiálna stránka nhl.com.

Do výberu sa dostali aj štyria Fíni - obrancovia Miro Heiskanen s Jussom Valimakim a útočníci Eeli Tolvanen s Kristianom Vesalainenom. Elitnú desiatku dopĺňajú Švédi Lias Andersson a Elias Pettersson, Švajčiar Nico Hischier, Čech Martin Nečas a americký brankár Jake Oettinger.