Main Content

Barnes a Cousins majú vážne opletačky so zákonom

štvrtok, 15. december 2016 22:59 | Autor: De Fa

Barnes a Cousins majú vážne opletačky so zákonom
Barnes a Cousins majú vážne opletačky so zákonom | zdroj: © TASR

Matt Barnes vystriedal za svoju kariéru už niekoľko klubov a svoje renomé si vydobyl najmä svojou húževnatosťou na ihrisku. V poslednom období sa však jeho meno skloňuje v súvislosti s políciou. Tá tvrdí, že je blízko toho, aby Barnesa obvinili z ublíženia na zdraví.

Podľa posledných správ je polícia NYPD čoraz bližšie k zatknutiu hráča NBA Matta Barnesa za údajné napadnutie ženy v nočnom klube, ktoré sa malo odohrať v bare Chelsea. Do incidentu je zapletený aj jeho spoluhráč DeMarcus Cousins.

Majú toho dosť na to aby obvinili Barnesa z útoku na ženu,“ povedal pre média policajný zdroj. „Bude sa v tejto veci pokračovať pravdepodobne ako priestupok ublíženia na zdraví. Dotyčná osoba uviedla, že mala byť napadnutá, škrtená a utrpieť menšie zranenia. Táto osoba samozrejme v plnom rozsahu spolupracuje.“

Meno DeMarcusa Cousinsa sa taktiež objavilo vo vyšetrovacom spise, avšak tento hráč by mal byť len ako svedok celého incidentu a nebude v tejto veci nijako obvinený. Policajný zdroj taktiež uviedol, že v tejto veci už vypočulo viacej Barnesových kamarátov, ktorí mu v ten večer robili spoločnosť.

Pozerali sme niekoľko videozáznamov z klubu a stotožnili podľa nich niektoré osoby. Na zázname je vidieť, ako niektorí ľudia udierajú iné osoby fľaškami, avšak nie je tu jasne preukázateľné, či sa jedná aj o spomenutých hráčov. Bolo to tam dosť neprehľadné,“ uviedol policajný zdroj.

Polícia stotožňovala osoby na zázname počas celého týždňa a podľa výpovedí napadnutých ľudí postupne určovali, kto všetko sa v klube nachádzal. Medzi napadnutými boli aj Jasmine Besiso a jej priateľ Myrone Powell. Obaja podali federálnu žalobu na Matta Barnesa a DeMarcusa Cousinsa. Napadnutá žena tvrdí, že Barnes ju údajne dusil až do bezvedomia. Jej priateľ, Powell, utrpel drobné zranenia, ktoré bolo vidieť aj na oficiálnej tlačovej besede k celému prípadu. Pod očami mal podliatiny. Jeho advokát Michael Lamonsoff tvrdí, že práve Cousins mal jeho klienta napadnúť zozadu a následne mu mal potom Barnes kopnúť do hlavy. Následne mal byť dobitý na zemi Barnesovými kamarátmi.

Zatknutie Barnesa by bol len prvý krok k tomu, aby sme dosiahli spravodlivosti, ktorej sa dožaduje môj klient. Tento pán má pravdepodobne problém so zvládaním hnevu,“ vyjadril sa na tlačovej konferencii právnik poškodenej strany a dodal: „Veľkou chybou bolo aj to, že sa nepodarilo zatknúť Cousinsa. Existuje dostatok dôkazov o tom, že sa podieľal na tomto brutálnom útoku. Jeho konanie bolo rovnako zlé, ako v prípade Barnesa.“

Podľa verzií Jasmine Besiso, v ten večer sedela pri bare aj s priateľom, pričom Barnes aj so svojou partiou sedeli blízko nich. Besiso si všimla, že Barnes mal ostrú výmenu názorov s neznámou ženou, pravdepodobne so svojou priateľkou, a vtedy sa rozhodla odísť preč. Zrazu sa pri východe objavil Barnes a začal ju škrtiť. Keď to zbadal jej priateľ Powell, snažil sa jej pomôcť a vtedy ho mal zasiahnuť úder od 213 cm vysokého a 130 kíl vážiaceho Cousinsa, ktorý ho poslal k zemi, kde sa potom k útoku mali pridať ďalší útočníci.

Právnik Matta Banesa, Alex Spiro, odmietol komentovať tieto vyhlásenia. Avšak samotný hráč sa k veci vyjadril pomocou správy na sociálnej sieti Instagram, kde uviedol: „Každá minca ma dve strany. Určité média sa ma vždy snažia očierňovať...

Tím Sacramenta Kings sa aktuálne borí s úplne inými starosťami. Tímu sa nedarí a opäť to vyzerá na veľmi nevýraznú sezónu. Bloger tímu Ailene Voisin na celú vec reagoval slovami: „Toto je presne to, čo tím Knicks nepotrebuje. Škrtil Barnes ženu? Kopol Cousins muža, ktorý bol na zemi? Toto je zmätok. Úplne zbytočný zmätok.“

V hre, ako je to už v USA zvykom, je tiež pozorenie, že celý incident je vykonštruovaný, aby sa nakoniec poškodení mimosúdne dohodli s druhou stranou, v tomto prípade dvojicou hviezd NBA, na finančnej kompenzácii.